img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-7-2020 09:05

Tentoonstelling Mächtig und Stark in Stevensweert

Stevensweert - 12 juli 2020 - Van 18 juli tot en met 22 augustus 2020 is in het Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak de tentoonstelling Mächtig und Stark te bezichtigen. Een selectie unieke en zeldzame kaarten van vestingen, vestingsteden en afbeeldingen van krijgskundige verwikkelingen in het gebied tussen Rijn en Maas van de 16de tot 18de eeuw. 

img

Stichting Peel-Maas-Niers heeft de tentoonstelling samengesteld. De tentoon gestelde kaarten komen uit de nalatenschap van jurist en boekdrukker Johannes Tiberius Bodel Nijenhuis (1797-1872), die meer dan 50.000 kaarten, topografische tekeningen en atlassen schonk aan de Universiteitsbibliotheek van Leiden.

Naast belangrijke Duitse vestingplaatsen onder andere: Wesel, Rheinberg en Geldern, Limburgse vestingplaatsen als Venlo en Stevensweert. Tevens belangrijke kaarten over ‘de Maas en haar dijken tussen Maaseik en Wessem’ na 1776.

Deze tentoonstelling wordt aangevuld met twee andere belangrijke collecties: ongeveer 20 originele unieke kaarten uit een particuliere collectie die o.a. betrekking hebben op de Belgisch-Nederlandse-Duitse grensregio. Boeken en documenten uit de collectie Schillings van het Limburgs Museum, onder andere over vestingwerken en krijgskunde.

Bezoek aan het museum kan alleen na telefonische reservering: 0475-550 236 tijdens de openingstijden van donderdag tot en met zondag van 13 tot 16 uur. Naam, adres, telefoonnummer en emailadres worden geregistreerd.

Meer info, prijzen en RIVM-maatregelen zie de website van het Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak.

Locatie: Jan van Steffenswertplein 1, Stevensweert 

Foto: DeltaLimburg.nl
 
 

Tags
Wellicht interessant