img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-7-2020 13:30

Samenwerking Stichting IKL en Waterschap Limburg

Regio - 14 juli 2020 - Stichting IKL gaat Waterschap Limburg helpen met het mezenkastproject dat het Waterschap onlangs heeft opgestart om zo bij te dragen aan de afname van eikenprocessierupsen langs beken waar wandelaars genieten van het landschap. Het ligt in de bedoeling dat beide organisaties vaker gaan samenwerken.

img

Waterschap Limburg is druk bezig met waterbeheer in Limburg. Hierbij wordt de functie landschap in relatie tot beheer en onderhoudswerkzaamheden steeds belangrijker (zoals bijvoorbeeld biodiversiteit).

Onlangs is Waterschap Limburg gestart met een mezenkastactie, om bij te dragen een afname eikenprocessierups langs beken waar mensen wandelend genieten van het landschap.

Stichting IKL gaat met aangesloten groepen aan de slag om een deel van deze kasten op te hangen in Limburg. Voor Waterschap Limburg en IKL is dit meteen de aanzet voor meerdere verbindingen die het Waterschap heeft vanuit beheer en onderhoud en landschap. Hierover vinden de komende tijd verdere gesprekken plaats.

Het eerste exemplaar werd gezamenlijk bevestigd langs de Vloedgraaf in Nieuwstadt.

Stockfoto

Wellicht interessant