img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-7-2020 10:05

Roermond City Swim 2020 gaat door - unieke editie

Roermond - 18 juli 2020 - De Roermond City Swim gaat dit jaar door, coronaproof. Op zaterdag 5 september tussen de Andersonweg en Lindanussingel in Roermond: 850 meter zwemmen in een deel van de Roermondse Roer waar waar normaal geen bootverkeer of zwemmers mogen komen. Dit jaar zonder publiek, het evenement is online te volgen en deels op TV via L1. De goede doelen worden binnenkort bekendgemaakt.

img

Deze bijzondere editie is tot stand gekomen in nauw overleg met overheidsinstanties en veiligheidsregio en vindt plaats op 5 september 2020 van 17 tot 20 uur.

Léon Op de Coul, voorzitter van Stichting Roermond City Swim: "Roermond City Swim is dit jaar 3 uur online op de voet te volgen, waarvan het laatste uur live via L1. Maar zeker niet minder aantrekkelijk. Integendeel! Volledig ‘corona-proof’ worden de kijkers meegenomen in unieke beelden die je normaal niet te zien krijgt. Mede daardoor wordt het dan ook een unieke en eenmalige mogelijkheid voor deelnemers én kijkers! Ook dit jaar kent het evenement een nadrukkelijke ‘emotionele, maatschappelijke’ dimensie. Het wordt mede georganiseerd om geld in te zamelen voor goede doelen. Welke dit zijn worden binnen nu en twee weken medegedeeld. 

We hadden niet eerder dan nu ‘zekere’ informatie. De situatie tussen maart en juli was, zoals jullie zullen begrijpen, te ongewis en te veranderlijk. En we wilden daarbij niets melden voordat de overheidsinstanties ons in basis groen licht zouden hebben gegeven. (uiteraard met het voorbehoud van: Definitieve toestemming overheden). Maar vanaf nu zullen jullie frequent van ons horen over nieuwe ontwikkelingen. En die zullen er zijn! Jullie horen dus nog van ons… We komen nog met tal van verrassingen. En daarom wordt RCS 2020 een heel speciale editie!"

Eind juli opent de inschrijving voor deze eenmalige editie! Exacte details hierover worden nog bekendgemaakt.

Foto: archieffoto DeltaLimburg.nl  

 

Tags
Wellicht interessant