img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-7-2020 13:15

Kapelaan Carlos Martinez nieuwe pastoor Roermond-Oost

Roermond - 19 juli 2020 - Kapelaan Carlos Martinez wordt de nieuwe pastoor van het parochiecluster Roermond-Oost. Dat is dit weekeinde in de betreffende parochies bekendgemaakt. Kapelaan Martinez volgt pastoor Wilson Varela op, die tot deken van Horst is benoemd. Sinds 2013 werkt kapelaan Martinez als kapelaan in de parochies van Geleen.

img

Carlos Martinez wordt pastoor van de parochies H. Hart van Jezus, O.-L.-Vrouw van Altijddurende Bijstand en H. Tomas, De Goede Herder in Roermond, H. Laurentius en H. Jozef in Maasniel-Leewen en O.-L.-Vrouw van Goede Raad in Asenray. Deze parochies vormen al geruime tijd een samenwerkingsverband.

Net als zijn voorganger Varela komt Carlos Ivan Martinez Celis (36) oorspronkelijk uit Colombia. Via de kerkelijke beweging van de Neocatechumenale Weg is hij in Nederland terecht gekomen. Hij volgde de priesteropleiding aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade en aan het seminarie Redemptoris Mater in Cadier en Keer. In 2013 werd hij door bisschop Frans Wiertz tot priester gewijd. Sindsdien werkt Martinez als kapelaan in de parochies van Geleen.

Foto's Bisdom Roermond/collage DeltaLimburg.nl

Wellicht interessant