img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-7-2020 12:40

Karin Krol nieuw lid Raad van Bestuur Laurentius Ziekenhuis

Roermond - 20 juli 2020 -  Karin Krol (47) wordt per 1 september 2020 benoemd als lid Raad van Bestuur in het Laurentius Ziekenhuis. Zij wordt benoemd voor onbepaalde tijd en vormt samen met voorzitter Luc van den Akker de nieuwe Raad van Bestuur van het Laurentius Ziekenhuis.

img

Karin Krol heeft ruime ervaring in de zorg en ziekenhuiswereld. Na jarenlang divisiemanager in het UMC Utrecht te zijn geweest, was zij bestuurder van een grote maatschappelijke organisatie in de jeugdketen. Sinds de coronacrisis is zij teruggekeerd in de zorg, als tijdelijk lid van het bestuursteam in het Sint Jans Gasthuis in Weert.
                 
In het Laurentius Ziekenhuis zal zij zich met name op bedrijfsvoeringszaken richten zoals financiën, bouw en ICT. Huidig lid Raad van Bestuur Theo Bos blijft tot 1 oktober en zal lopende zaken overdragen. Daarnaast zal Karin Krol samen met Luc van den Akker actief de strategische koers van Laurentius gaan vormgeven en de positie van Laurentius in de regio uitbouwen in samenwerking met andere zorgaanbieders.
 
Tof Thissen, voorzitter Raad van Toezicht: “Wij zijn blij dat we in Karin een heel goed, deskundig en ervaren bestuurder gevonden hebben voor de Raad van Bestuur van Laurentius. We zien de toekomst voor het ziekenhuis met de nieuwe Raad van Bestuur met vertrouwen tegemoet.”

Foto LZR, collage DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant