img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-7-2020 02:55

Gilde Opleidingen en Technicom bundelen krachten voor bedrijfsleven

Roermond - 20 juli 2020 - Gilde Opleidingen en Technicom gaan samenwerken met als doel het techniekonderwijs in de regio een impuls te geven. De gezamenlijke ambitie is om het onderwijsaanbod voor de procestechniek nog beter te kunnen afstemmen op bedrijven in de procestechniek. In het nieuwe schooljaar starten bij vier regionale bedrijven BBL-trajecten met docenten van zowel Gilde als Technicom.

Technicom is een landelijke aanbieder van vakopleidingen in de (proces)techniek, onderhoud, logistiek en veiligheid. 

Peter Thuis, voorzitter van het College van Bestuur van Gilde Opleidingen en Robert Goedhart, directeur van Technicom, ondertekenden 17 juli een samenwerkingsovereenkomst. De gezamenlijke ambitie is het onderwijsaanbod voor de procestechniek nog meer te kunnen richten op de behoefte en specifieke vraag van de bedrijven in de procestechniek.

In september zullen onder de vlag van Gilde Opleidingen bij een viertal regionale bedrijven in de procestechniek bbl-trajecten starten, waarbij zowel docenten van Gilde Opleidingen als Technicom worden ingezet. In het kader van Leven Lang Ontwikkelen volgen de medewerkers van deze bedrijven een mbo-opleiding voor Procesoperator. Met een digitale leeromgeving en incompany onderwijs worden de medewerkers begeleid om hun diploma Procesoperator te behalen.

In de loop van het jaar worden bij andere bedrijven in de regio Limburg soortgelijke trajecten gestart.

Foto: Gilde Opleidingen (Peter Thuis en Robert Goedhart tekenen samenwerkingsovereenkomst)

Tags
Wellicht interessant