img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-7-2020 12:00

Nieuw in Limburg: het Boombeschermersgilde

22 juli 2020 - De provincie Limburg heeft een subsidieregeling opengesteld met als doel om in de komende acht jaar 1 miljoen bomen te planten. Om ervoor te zorgen dat deze nieuw geplante én de al aanwezige bomen langjarig behouden blijven, wordt nu een Limburgs Boombeschermersgilde opgezet. De ambitie hierbij is dat medio 2021 in elke gemeente van Limburg minimaal 1 bomenbeschermer actief is.

img

Deze subsidieregeling is gekoppeld aan Plan Boom.

Projectleider Plan Boom Limburg Grietje Lenstra: “Het gilde is een netwerk van betrokken mensen, die zich op vrijwillige basis inzetten voor het behoud van bestaande bomen én nieuw geplante bomen. Het uiteindelijke doel is dat de bomen die nieuw worden aangeplant er over 100 jaar nog steeds staan. Hierbij is onze ambitie dat medio 2021 in elke gemeente van Limburg minimaal 1 bomenbeschermer actief is. Hij of zij heeft de juiste drive (voorliefde voor bomen), heeft de juiste kennis en heeft een netwerk in die gemeente (vrijwilligers en professionals) die hem of haar bij het beschermen van het bomenbestand in die gemeente kunnen bijstaan.”

Wil je meer weten over de oprichting van het gilde of de rol van bomenbeschermer? Neem dan contact op met Grietje Lenstra via g.lenstra@nmflimburg.nl.

Stockfoto

 

Tags
Wellicht interessant