img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-7-2020 03:17

Woontoren Manhattan Roermond is opgeleverd

Roermond - 23 juli 2020 - Onlangs is de markante woontoren Manhattan in Roermond met 39 appartementen opgeleverd aan de toekomstige bewoners. De woontoren maakt deel uit van gebiedsontwikkeling Jazz City, voorzien van wonen, het Designer Outlet Center, horeca, leisure, een hotel, jachthaven en parkeervoorzieningen. De opvallende architectuur van Manhattan krijgt in de avond een extra accent door de bijzondere verlichting.

Al zo’n 20 jaar geleden lagen de eerste contouren van een herbestemming van het gebied rond het Designer Outlet Roermond op de tekentafel. In 2009 is de ontwikkeling Kazerneplein gerealiseerd, met kantoren, wonen, horeca, leisure en een bioscoop. Daarna is gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels) namens Jazz City bv aan de slag gegaan met het ontwikkelen van de industriële gronden, gelegen tussen Designer Outlet Roermond, de Maas en de Maashaven. Diverse visies en een vastgoedcrisis verder, werd het bestemmingsplan voor Jazz City in 2014 vastgesteld door de gemeenteraad.

In 2015 ging de eerste paal de grond in voor de vierde fase van het Designer Outlet Roermond én de 100 appartementen in het woongebouw New Orleans. De uitbreiding van het Designer Outlet Roermond opende in het voorjaar 2017 de deuren, waarna niet veel later ook de appartementen aan de nieuwe bewoners werden opgeleverd. Ook de nieuwe inrichting van de Maashaven met een verkoophaven voor jachten is niet meer weg te denken uit deze omgeving.

Met de voltooiing van de reconstructie van de N280 in Roermond eind dit jaar wordt ook de bereikbaarheid van dit gebied en de stad toekomstbestendig gemaakt.

Wethouder Angely Waajen is trots op de gebiedsontwikkeling Jazz City: “het is mooi om te zien dat de ideeën van toen nu vorm krijgen in concrete gebouwen en nieuwe openbare ruimte. Er ontstaat langzaam een gebied waar het niet alleen voor (inter)nationale bezoekers, maar juist ook voor onze eigen inwoners goed toeven is. De opvallende architectuur van Manhattan krijgt in de avond een extra accent door de bijzondere verlichting. Met de verdere ontwikkeling van Jazz City krijgt Roermond er een bruisend nieuw stadsdeel aan het water bij.” 

Ferdinand Gremmen, directeur SDK Vastgoed: “Wij zijn sinds 2012 betrokken bij Jazz City. Voormalig industrieterrein Willem-Alexander verandert van ‘achterkant van Roermond aan de Maas’ naar een levendige en architectonisch spraakmakende stadswijk aan het water. Manhattan steelt de show als fraai en toonaangevend boegbeeld met een indrukwekkend uitzicht over het water. Het gebied transformeert tot een dynamische leefomgeving die extra vorm geeft aan de stad. De combinatie outletcenter met wonen is uniek, zeker zo dicht bij het stadscentrum.”  

De verdere invulling van de openbare ruimte rondom het markante gebouw wordt de komende weken afgerond. Jazz City is momenteel volop bezig met de vervolgfasen Baton Rouge en Four Brothers. Hier zullen de komende jaren het hotel, de resterende meters specifieke retail, horeca en appartementen gaan verrijzen.

Volgens de huidige planning is de verwachting dat de volledige gebiedsontwikkeling in 2025 is afgerond. 

Foto: gemeente Roermond

Tags
Wellicht interessant