img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-7-2020 10:27

Ommetje Nederweert - fietsen door Merefelt en het Weerterbos

Nederweert-Eind - 24 juli 2020 - Deze week een mooie en afwisselende fietstocht van 41 km (in te korten tot ca. 18 km) in de regio Nederweert. De route voert onder andere langs de Noordervaart en het kanaal Wessem-Nederweert en door het Weerterbos, met onderweg bijzondere plekken zoals het Grenskerkmonument en de uitzichttoren van het Limburgs Landschap.

img

De oorspronkelijke naam van Nederweert is 'Merefelt'. Dit betekent 'te midden van meren', maar een andere uitleg is dat deze naam verwijst naar een paardenwisselplaats uit de Romeinse tijd. Deze route rondom Nederweert begint in Café Bi-j Le-Nie ('Bij Lenie') in Nederweert Eind en voert langs de Noordervaart en het kanaal Wessem-Nederweert richting het Weerterbos, dat onderdeel is van het grensoverschrijdende natuurgebied Kempen-Broek.

Door het verschil in hoog (droog) en laag (nat) is de natuur in het Weerterbos heel gevarieerd en leven er veel verschillende diersoorten, zoals bijzondere vlinders en vogels. Het Weerterbos was vroeger een echte woestenij waar tot in de 19e eeuw nog wolven leefden, maar tegenwoordig is het een ideaal gebied voor fietsers en wandelaars die op zoek zijn naar rust en mooie landschappen.

Tijdens de route kom je een aantal interessante stopplaatsen tegen zoals het Grenskerkmonument en de uitzichttoren van Het Limburgs Landschap. Wie weet zie je vanaf de toren wel een aantal edelherten lopen.  

Start- en eindpunt: Café Bi-j Le-Nie, Kruisstraat 53, Nederweert Eind

Afstand: 41 km, mogelijkheid om in te korten tot ongeveer 18 km

Markering/beschrijving: Dit is een beschreven route. Klik hier voor de beschrijving.

Meer informatie over deze fietsroute is te vinden op de website fietsenwandelweb.nl 

Deze route is ontwikkeld door RouteBureau Nederland in samenwerking met Stichting Venezuela Werkgroep Nederweert.

In de maanden juni, juli en augustus zet hoofdredacteur Helian van Lier elke week een leuk, gratis én coronaproof uitje in Midden-Limburg in het zonnetje.

Wellicht interessant