img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-7-2020 05:30

Veel vallende sterren te zien én komeet Neowise

29 juli 2020 - Komende nacht is deze week de beste nacht om vallende sterren te spotten volgens Weeronline. Er zijn dan maximaal 23 vallende sterren per uur zichtbaar. Dat is één per tweeënhalve minuut. In het zuiden van het land is het dan waarschijnlijk breed opgeklaard. Het kan afkoelen tot een graad of 10. Ook komeet Neowise is nog te zien, met verrekijker.  

Weeronline:

De vallende sterren zijn een combinatie van meteoren van de zwermen Aquariden en Cassiopeïden en sporadische meteoren.  

Vannacht is gunstig om vallende sterren te spotten, want er zijn brede opklaringen. Vooral in de zuidelijke helft van het land kan het zelfs nagenoeg helder zijn. In het noorden kan meer bewolking voorkomen, maar zijn er zeer waarschijnlijk ook regelmatig opklaringen. Het blijft overal droog. Aan de kust ligt de minimumtemperatuur rond 11 graden, landinwaarts kan het afkoelen tot een graad of 7. De wind is zwak en waait uit zuidelijke richtingen.
 
De komeet Neowise is tussen circa 23 en 1.30 uur nog zichtbaar in het westen tot noordwesten op ongeveer 20 graden hoogte. Met het blote oog is deze komeet lastig te vinden, maar met een eenvoudige verrekijker is het goed te doen.

Stockfoto (vallende sterren)

Tags
Wellicht interessant