img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-7-2020 12:21

Ommetje internationaal - fietstocht door Duitsland, België en Nederland

30 juli 2020 - Deze week een prachtige fietsroute van 55 km ter hoogte van het smalste stukje van Nederland, de gemeente Echt-Susteren. Tijdens deze fietstocht ga je tweemaal de landsgrens over, want de route voert door Duitsland aan de ene kant en België aan de andere kant van dit stukje Midden-Limburg.

img

Voor de fietsliefhebbers ligt in de gemeente Echt-Susteren een uitgestrekt netwerk van fietspaden en rustige weggetjes klaar om ontdekt te worden. Het bekende fietsknooppuntennetwerk maakt het fietsen tot een waar genoegen.

Tijdens je tocht kun je genieten van het bijzondere landschap, de rijke historie en Limburgse lekkernijen. Met deze fietsroute van 55 kilometer kun je op één dag van Nederland, naar Duitsland en België fietsen.

Ook kun je tijdens deze route een bezoekje brengen aan het meest westelijke punt van Duitsland, het Westzipfelpunt! Het blijft een unieke ervaring om op één dag in drie landen te fietsen.

Download hier de route.

Dit is een knooppuntenfietsroute. Je fietst van knooppunt naar knooppunt en er kan op elk gewenst knooppunt gestart worden:

06 - 09 - 24 - 22 - 53 - 43 - 42 - 20 - 16 - 11 - 13 - 24 - 25 - 22 - 01 - 03 - 04 - 06

Neem ook eens een kijkje op de website www.hetsmalstestukjenederland.nl

Veel plezier! Helian  

In de maanden juni, juli en augustus zet hoofdredacteur Helian van Lier elke week een leuk, sportief, gratis én coronaproof uitje in Midden-Limburg in het zonnetje.

Tags
Wellicht interessant