img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-7-2020 05:10

Weert ontvangt zilveren wimpel met een gouden randje voor gastvrijheid LHBTI

Weert - 30 juli 2020 - Rob Jetten (fractievoorzitter D66) heeft in een speciale Pride-editie van het TV-programma ‘Nu we er toch zijn’ van BNNVARA in Weert de gastvrijheid op het gebied van LHBTI gepeild. Tijdens de uitzending op 29 juli werd de uitslag van de gastvrijheidstest bekendgemaakt: Weert heeft een zilveren wimpel gekregen met een gouden randje: er zijn nog een paar kleine verbeterpunten, zoals een uitgaansplek voor de LHBTI-gemeenschap.

‘Nu we er toch zijn’

In de speciale Pride-editie van het televisieprogramma ‘Nu we er toch zijn’ van BNNVARA wordt de gastvrijheid op het gebied van LHBTI gepeild in diverse gemeenten, zo ook in Weert. Rob Jetten ging twee dagen op pad in Weert. Hij bezocht onder andere de weekmarkt, ging in gesprek met Stichting B·Sassy en speelde ‘quatre-mains’ met stadsbeiaardier Frank Steijns in de St. Martinustoren.

Regenboogstad

Voor het stadhuis van Weert wappert het hele jaar door de Regenboogvlag. Weert en Roermond zijn allebei een Regenboogstad. Dat houdt in dat deze steden zich sterk maken voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van LHBTI’ers.

Kijk hier de betreffende aflevering van 'Nu we er toch zijn' van BNNVARA terug.

Foto: gemeente Weert (wethouder Geert Gabriëls mocht een zilveren wimpel ‘met een gouden randje’ in ontvangst nemen)

 

 

Tags
Wellicht interessant