img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-8-2020 05:30

Zuid Zingt.. en hoe : Zuid Zingt Tieëkezinge

Roermond - 2 augustus 2020 - Zuid Zingt Tieëkezinge is een muziekprogramma met 20 liedjes, ondertiteld en voorzien van prachtige (archief)beelden. Het programma is bedacht door Roermondenaar Rob Reyners: "Samen zingen, in het dialect, tégen eenzaamheid en vóór Limburgse saamhorigheid." Met een voorwoord van wethouder Marianne Smitsmans en gedeputeerde Ger Koopmans.

Rob Reyners: "Veel artiesten bezochten zorginstellingen om de ouderen, tijdens de lockdown, live licht vertier te brengen. Maar daar kon niet altijd iedereen bij aanwezig zijn. En dat terwijl muziek, en vooral meezingen, verbindt. Dus wat als we in alle huiskamers van mensen in zorgcentra, op een eigen gekozen tijdstip en locatie, nostalgisch vertier brengen? Brengen we zo het zuiden samen door… Samen te zingen, in het dialect, tégen eenzaamheid en vóór Limburgse saamhorigheid?"

Echte klassiekers, zoals Limburgs trots ‘Geneet Van ’t Laeve’, of Roermonds trots ‘De Munsterpleinwals’ komen voorbij.

Zuid Zingt Tieëkezinge start in de huiskamer, als nieuwe vorm van entertainment. Rob Reyners, initiatiefnemer, bedacht dit muziekprogramma om de ouderen te ondersteunen in deze, toch nog steeds, vreemde en eenzame coronatijden.

Rob Reyners: "Het opnemen van de liedjes was trouwens een ware uitdaging: de 4 deelnemende muzikanten moesten alles individueel opnemen. Het mixen van alle muziek en zang kostte dan ook enige tijd, maar leidde wel tot dit geweldige eindresultaat."

Als inwoner van Roermond koos Rob ervoor om deze stad in het bijzonder uit te lichten. In het muziekprogramma komt archiefmateriaal voorbij, afgewisseld met nieuwe beelden die op precies dezelfde plek in Roermond zijn gemaakt.

 

Tags
Wellicht interessant