img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-8-2020 11:10

Vrienden van Laurentius blij met steun Roermond City Swim

Roermond - 3 augustus 2020 - Een van de goede doelen waarvoor de zwemmers zich tijdens de Roermond City Swim gaan inzetten is het project ‘dagverzorging geriatrie’ voor betere diagnostiek en behandeling voor dementerende ouderen van Stg. Vrienden van Laurentius: "Hier zijn we natuurlijk ontzettend blij mee, we hopen hiermee zorgrobot Maatje, een Wellness Nordic Relaxchair en beleefpanelen te kunnen aanschaffen!"

img

In het ziekenhuis zijn de meeste mensen die opgenomen worden van oudere leeftijd (70+ers). Een ziekenhuisopname kan ouderen uit balans brengen en hen passiever maken. Door samen verschillende activiteiten te ondernemen, zijn mensen actiever en vrolijker. Geestelijk in beweging blijven, vertraagt bovendien het proces van dementie en zorgt ervoor dat mensen met een delier (acute verwardheid) minder snel hun dag- en nachtritme omdraaien.

Het Laurentius Ziekenhuis beschikt als een van de weinige ziekenhuizen over een dagverzorging voor kwetsbare ouderen. Hier vinden belangrijke observaties plaats, gericht op het geestelijk en lichamelijk functioneren, voornamelijk bij patiënten met dementie of een delier. Daarnaast is activering een belangrijke functie van de dagverzorging. Hiermee wordt geprobeerd de fysieke en geestelijke achteruitgang, die vaak gepaard gaat met een ziekenhuisopname, zoveel mogelijk tegen te gaan.

Om deze kwetsbare ouderen extra te stimuleren, wil afdeling geriatrie graag moderniseren en nieuwe voorzieningen aanschaffen namelijk zorgrobot Maatje, een Wellness Nordic Relaxchair en beleefpanelen. Lees hier meer over het project ‘dagverzorging geriatrie’ en de voorzieningen.

Op de website van Roermond City Swim vind je alle informatie van het evenement op 5 september en kun je je inschrijven als deelnemer. Het tweede goede doel waarvoor wordt gezwommen is de Maarten van der Weijden Foundation

Wellicht interessant