img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-8-2022 12:30

Oproep WML - drink genoeg maar wees verder zuinig met water!

Limburg - 4 augustus 2022 -  WML Limburgs Drinkwater merkt dat de vraag naar water op warme dagen toeneemt. Vooral ’s avonds. Dan gaan veel mensen tegelijkertijd water gebruiken, om bijvoorbeeld badjes te vullen of de tuin te sproeien. WML kan die extra watervraag aan, maar de capaciteit van het leidingnet is niet onbeperkt. "Drink genoeg water, maar ga ook op andere manieren verstandig en zuinig met het drinkwater om."

img

Bij een verdere toename van het watergebruik kunnen problemen met de waterlevering ontstaan: de druk neemt af en er komt steeds minder water uit de kraan of op kraanwater met een bruinige kleur. Om dat voor te zijn, helpt het om op warme dagen verstandig met het drinkwater om te blijven gaan. 

Drinkwater en 'ander water'

WML geeft informatie en tips over het drinkwater dat bij u thuis uit de kraan komt. Droogte en hitte hebben natuurlijk ook invloed op andere ‘soorten water’. Denk aan grondwater, water in beken en sloten en zwemwater. Op de speciale pagina van de de website onswater.nl kunt u zien wie wat doet ten aanzien van water in Limburg.

Tips om zuinig met water om te gaan vind je hier

040822/HvL

Wellicht interessant