img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-8-2020 10:15

Trapgedicht speciaal voor Bibliorura Roermond feestelijk onthuld

Roermond - 30 augustus 2020 - Gisteren werd het gedicht van de jonge Roermondse dichter en rapper Brohlin Coumans dat op de trap voor de ingang van de Bibliotheek Bibliorura staat, officieel onthuld. Brohlin is trots en vereerd dat zijn gedicht, op een steenworp afstand van het standbeeld van zijn oma Truus Coumans, nu vereeuwigd is. Een primeur voor Roermond én voor Bibliorura: het is het eerste straatgedicht in Limburg dat speciaal voor een locatie is geschreven.  

Met het trapgedicht wil de bibliotheek de aandacht van de voorganger trekken om zo voor meer zichtbaarheid van het gebouw te zorgen en daarnaast is er natuurlijk ook de link naar het belang van lezen en literatuur. 
 
Met ondersteuning van het talentontwikkelingsprogramma van het Huis voor de Kunsten Limburg heeft Brohlin een workshop gevolgd bij straatpoëziespecialist Kila van der Starre. Hieruit is het gedicht ‘mijn allerliefste oma leerde mij lezen’ ontstaan. Het is voor Brohlin extra bijzonder dat zijn gedicht vereeuwigd is op de trap, want nog geen 40 meter verderop in de Neerstraat, op de hoek met de Brugstraat, staat een kunstwerk van zijn oma Truus Coumans: het beeld ‘de heks “Hiacinthe”’.

Benieuwd naar nog meer straatpoëzie? Zie www.straatpoezie.nl. Hier vind je alle straatpoëzie van Nederland.

Foto en videoreportage: Fred Simons

Wellicht interessant