img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-8-2020 10:28

Bovenverdiepingen woning Lunastraat Roermond verwoest door brand

Roermond - 14 augustus 2020 - Vanmorgen net voor zeven uur kregen de hulpdiensten een melding van een slaapkamerbrand aan de Lunastraat waarbij nog één persoon in de woning aanwezig zou zijn. De brandweer schaalde meteen op en rukte met twee blusvoertuigen uit. Onderweg kwam de melding dat alle zeven bewoners de woning ontvlucht waren en dat er niemand is gewond. De twee bovenverdiepingen zijn geheel uitgebrand.

img

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de slaapkamerraam van de eerste bovenverdieping naar buiten. De brandweer schaalde wederom op om voldoende slagkracht te hebben bij een mogelijke situatie dat de brand zou doorslaan naar de buurwoningen. Vanuit de straat zette de brandweer een straal water in en tevens ging een ploeg van de brandweer naar binnen om de brand van binnenuit te bestrijden. De buren moesten uit voorzorg ook hun woning verlaten.

Om kwart voor acht geeft de brandweer het sein brand meester. Er is veel schade en de eerste en tweede bovenverdieping branden vrijwel geheel uit. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de buurwoningen. 

De bewoners kunnen de komende nachten niet in hun woning doorbrengen. Stichting Salvage komt naar het brandadres. Salvage is een stichting van de gezamenlijke verzekeraars in Nederland die hulp en steun biedt aan gedupeerden bij onder andere brand.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Uit onderzoek moet blijken of de oorzaak nog te achterhalen is.

Foto DeltaLimburg.nl

Wellicht interessant