img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-8-2020 16:10

Ommetje Kempenbroek - fietsen door grenspark Kempenbroek

Ell - 14 augustus 2020 - Deze week een prachtige fietstocht voor de sportievelingen: 71 km fietsen door het prachtige grenspark Kempenbroek met start- en eindpunt in Ell. De fietsroute voert door verschillende landschappen en dorpen en langs diverse watermolens, vele fraaie boerderijen en monumentale panden. Grenspark Kempen-Broek is een grensoverschrijdend natuurgebied tussen Weert en Maaseik (B).  

img

De route voert door het Midden-Limburgse landschap en doet o.a. de dorpen Ell, Swartbroek, Tungelroy, Molenbeersel, Haler, Neeritter, Kessenich, Thorn en Grathem aan.

Enkele van de bijzondere bezienswaardigheden onderweg zijn de Grote Hegge in Thorn, de Grathemermolen in Grathem, kasteel Groot Buggenum in Grathem, Uffelse watermolen in Haler, de St. Annamolen in Tungelroy en de Broekmolen in Stramproy. 

Gebruik je Smartphone als virtuele sleutel op de poorten van veel molens tijdens deze mooie fietsroute met behulp van de Erfgoedapp. Op deze wijze wordt de fietsroute een echte ontdekkingstocht.

Start- en eindpunt: Eetcafé De Prairie, Sebastiaanstraat, Ell 

Dit is een knooppuntenroute: 28 - 29 - 93- 83 - 45 - 86 - 85 - 87 - 89 - 16 - 17 - 91 - 25 - 20 - 21 - 33 - 34 - 50 - 32 - 71 - 31 - 28.

Meer informatie en een overzichtskaart van deze route vind je hier.

Veel fietsplezier! Helian 

In de maanden juni, juli en augustus zet hoofdredacteur Helian van Lier elke week een leuk, sportief, gratis én coronaproof uitje in Midden-Limburg in het zonnetje.

Foto: Leon van Lier (Uffelse watermolen, Haler)

Wellicht interessant