img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-8-2020 01:47

Uitvoering musical Legally Blonde St. Ursula Horn

Horn - 20 augustus 2020 - Al maanden zijn de voorbereidingen van de musical Legally Blonde van SG St. Ursula Horn in volle gang, maar door het coronavirus konden de voorstellingen begin april jammer genoeg niet doorgaan. Maar er is goed nieuws! Op 16, 17, 18 en 19 september 2020 wordt de musical alsnog uitgevoerd en wel op een heel bijzondere locatie: Theater De Oranjerie in Roermond. Een musical voor én door leerlingen! 

img

De school is verheugd dat na de teleurstelling van het uitstellen van de musical, de voorstelling nu opgevoerd mag worden in zo’n groot theater. Aangezien nu de 1,5 meter afstand van de bezoekers kan worden gegarandeerd, is de hoop nu dat er geen aangescherpte maatregelen komen, zodat de musicalsterren in september alsnog kunnen schitteren.

Joyce Thönnissen van SG St. Ursula Horn: "De musical is voor onze school erg speciaal. Hij wordt namelijk voor én door leerlingen gemaakt. Niet alleen op het toneel, maar ook achter de schermen zijn leerlingen hard bezig om van deze voorstellingen een waar spektakel te maken. Leerlingen maken in samenwerking met het onderwijsondersteunend personeel zelf het decor, ontwerpen rekwisieten en maken de kostuums! Ook zijn er al leerlingen bezig met het lichtplan om de voorstelling zo professioneel mogelijk van licht en geluid te voorzien. In totaal werken er ruim 80 leerlingen mee aan deze productie." 

Over de musical Legally Blonde

De blonde Elle Woods leeft een zorgeloos leven in het zonnige Beverly Hills: hippe vrienden, de laatste designerfashion en het coolste vriendje van haar high school. Maar hij dumpt haar, tegen alle verwachtingen in! Hij vindt haar te dom en te blond en daarmee schaadt ze zijn toekomst. Elle neemt een besluit en volgt hem samen met haar Chihuahua Bruiser naar Harvard om hem terug te winnen. Die stap zet niet alleen haar eigen leven volledig op zijn kop, maar ook het keurige Harvard. Ze leert hier hoe ze mensen moet helpen en beseft dat ze meer is dan een dom blondje. Uiteindelijk wint ze zelfs een belangrijke rechtszaak, dumpt haar ex-vriend die om een tweede kans smeekt en vindt ze de ware liefde bij een verlegen medestudent.

Voor wie?

Joyce Thönnissen: "Natuurlijk hopen we dat veel medewerkers en leerlingen van Sint Ursula komen kijken. Ook ouders, vrienden en familie zijn natuurlijk van harte welkom! Daarnaast zien we iedereen uit de buurt als onze doelgroep: ook als mensen verder geen persoonlijke connectie met de school hebben. Deze musical wordt een feest en we hopen dat we met een grote groep samen uit ons dak mogen gaan!"

De kaartjes worden verkocht via de website van de school. De zaterdagavond is inmiddels uitverkocht en voor de vrijdagavond nog maar enkele tickets te bemachtigen zijn.
 

Tags
Wellicht interessant