img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-8-2020 07:47

Nacht van de Vleermuis - ga mee op vleermuisexcursie!

20 augustus 2020 - In het laatste weekend van augustus wordt jaarlijks de Nacht van de Vleermuis (Bat Night) georganiseerd, met vleermuisactiviteiten voor jong en oud. Ook in onze regio: op donderdag 27 augustus kun je in de Heldense Bossen bij Helden met gids én batdetector op zoek naar vleermuizen. Altijd al eens vleermuizen willen zien én horen? Ga dan mee!

img

In Nederland komen achttien verschillende soorten vleermuizen voor. Tijdens de excursie ga je met een vleermuisdeskundige in de avondschemering op pad. Met een batdetector maakt hij of zij de ultrasone geluiden van vleermuizen hoorbaar, en leer je over wat vleermuizen 's nachts allemaal uitspoken. Grote kans op het horen en zien van de dwergvleermuis, de laatvlieger en de watervleermuis.

Een vleermuisexcursie is een mooie kans voor jong en oud om meer te weten te komen over vleermuizen en ze zelfs te horen en te zien! Deelname is gratis, neem eventueel wel een zaklamp mee. Aanmelden is niet nodig.

Wanneer - donderdag 27 augustus 2020, van 21 tot 23 uur

Startlocatie: IVN Gebouw, Kloosterstraat 12, Helden

Activiteit - wandeling van ca. 4 km met batdetector, voor alle leeftijden
 
In Nederland wordt het evenement gecoördineerd en gefaciliteerd door Vleermuiswerkgroep Nederland (VLEN) van de Zoogdiervereniging. Er wordt samenewerkt met de Vereniging voor Veldbiologie (KNNV), de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN), Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, verschillende lokale natuurverenigingen of zoogdierwerkgroepen en veel vrijwillige excursieleiders.

Stockafbeelding

Wellicht interessant