img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-8-2020 16:12

Fitte Westrom-werknemers door HealthyLIFE

Roermond - 20 augustus 2020 - Westrom introduceert het gezondheidsprogramma HealthyLIFE binnen het bedrijf vanuit de visie: 'Als je gezond leeft, zit je lekkerder in je vel en daardoor is werken ook makkelijker vol te houden en dus leuker'.  Vanwege het coronavirus is de startdatum enkele maanden uitgesteld, maar op 10 september gaan 20 enthousiaste medewerkers aan de slag om met een gezonde leefstijl en meer bewegen hun overgewicht aan te pakken. Het HealthyLIFE-traject duurt twee jaar.

img

Gezondere leefstijl bevorderen

HealthyLIFE is vormgegeven door Meditta, zorgverzekeraar CZ en Stichting Ecsplore. De deelnemers aan het programma gaan aan de slag met een combinatie van bewegen, gedrag, voeding en Positieve Gezondheid. Ze worden gedurende 24 maanden ondersteund door een leefstijlcoach waarbij het bevorderen van een gezonde(re) leefstijl centraal staat. Het sporten en bewegen wordt de eerste maanden begeleid. Daarna kunnen de deelnemers zelf verder op een manier die het beste bij hen past.

Verzuimcoach Maaike Wolters van Westrom coördineert het project. “Onze medewerkers volgen het programma onder werktijd. Eén keer per maand klassikaal met de leefstijlcoach van Meditta. We hebben het lesboek zelf herschreven in Klare Taal, zodat iedereen het goed kan begrijpen. Vanaf de startdatum tot kerst gaan de deelnemers iedere week sporten. Dat verzorgt Sportservice Roermond voor ons. Het is een beweegprogramma op maat, dus iedereen kan meedoen.”

Om in aanmerking te komen voor HealthyLIFE moeten deelnemers een verwijzing hebben van de huisarts. De leefstijlcoaching wordt vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op het eigen risico. De beweegmomenten zijn voor rekening van Westrom.

Gezond gewicht

Eén van de deelnemers aan healthyLIFE is Monique van de Venne. Zo op het eerste gezicht geen dame met fors overgewicht. Tien jaar geleden was ze echter ruim 40 kilo zwaarder dan nu. Monique: “Ik doe mee om laatste kilo’s eraf te krijgen en een gezond gewicht te houden. (...) Ik heb nog één doel en dat is om met kerst de laatste kilo’s kwijt te zijn, zodat ik in 2021 kan gaan werken aan het behouden van mijn gewicht. Ik vind het fijn dat ik via Westrom aan healthyLIFE kan meedoen.”

Werkgever Westrom wenst alle deelnemers veel succes en doorzettingsvermogen!

Foto: Westrom (deelneemster Monique van de Venne)
 

Wellicht interessant