img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-8-2020 10:50

Ook verschillen in autoverzekering premie in Limburg

21 augustus 2020 - Autobezitters in Nederland moeten verplicht een WA-autoverzekering afsluiten. De hoogte van de premie is afhankelijk van een aantal zaken, zoals het type auto en de leeftijd van de bestuurder. Ook het aantal opgebouwde schadevrije jaren is natuurlijk van invloed. Je woonplaats vormt ook een belangrijke factor binnen de hoogte van de autoverzekeringspremie. Binnen de provincie Limburg zijn de verschillen in premies groot. Waar zijn deze verschillen op gebaseerd? Lees hier alles wat je moet weten over de invloed van de woonplaats op de premie van de autoverzekering.

img

Premieverschillen in Limburg

Vergeleken met andere provincies, is Limburg een provincie met relatief weinig auto’s. Registratiecijfers van het afgelopen jaar laten zien dat er in Limburg zo’n 588.452 auto’s geregistreerd staan. Over het algemeen geldt natuurlijk dat in grote steden, zoals Roermond en Venlo meer schades worden gereden. In dorpen en kleinere steden is dit minder aan de orde, en valt de premie daardoor gunstiger uit. Het is dus altijd belangrijk om je autoverzekering te vergelijken.

Op basis van het aantal auto’s in Limburg zou je daarom kunnen zeggen dat de premies relatief laag zouden moeten uitvallen. Maar er zijn ook uitzonderingen. Ook zijn er rustiger gebieden in Limburg waar in het verleden veel is ingebroken in auto’s en/of veel auto’s zijn gestolen. Per gemeente is het aantal auto-inbraken van afgelopen jaar hier in kaart gebracht. Hierdoor bestaan er in Limburg grote verschillen in de hoogte van premie voor de autoverzekering.

Risicobepaling

Een verzekeraar denkt, bij het vaststellen van een premie, altijd aan het risico. Hoe hoger het risico op schade, des te hoger de premie. Dit geldt in de regel voor alle verzekeringen. Bij een autoverzekering zijn er verschillende risicofactoren. Zo is het risico op claims van beginnende bestuurders hoger vergeleken met bestuurders die al jaren schadevrij rijden.

Ook de auto zelf vormt een risicofactor; een nieuwe auto veroorzaakt bij schade/total loss immers een hogere kostenpost dan een ouder model auto. Een andere factor is de woonplaats. Immers: hoe meer verkeer in een bepaalde regio, des te groter de kans op een schade. Ook het aantal (historische) claims binnen een woonplaats vormen een aandachtspunten. Als er relatief veel schades geclaimd worden in een bepaalde plaats, is de kans groot dat de premie voor automobilisten die daar wonen; zal stijgen. Het is verstandig om hier rekening mee te houden bij het afsluiten van je autoverzekering.

Partnercontent

Tags
Wellicht interessant