img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-8-2020 04:25

Expositie '365 days' van Risja Steeghs in ECI Cultuurfabriek

Roermond - 25 augustus 2020 - Van 6 tot en met 27 september kun je in de ECI Cultuurfabriek de gratis toegankelijke expositie '365 days' bezoeken, een solo-expositie van kunstenares Risja Steeghs. Haar installaties, doeken en keramieke objecten zijn een verlengstuk van het leven zelf. Gedurende deze tentoonstelling krijgen jonge, vrouwelijke kunstenaars de ruimte om zichzelf te laten zien en horen. 

img

'365 days' is een solo-expositie door Risja Steeghs. De kunstenares ziet haar kunstenaarspraktijk als een constant ontvouwend dagboek. Haar installaties, doeken en keramieke objecten zijn een verlengstuk van het leven zelf. Deze persoonlijke en intieme relatie tussen de maker, haar leven en haar kunstwerken wordt tijdens deze overzichtstentoonstelling duidelijk geïllustreerd middels een brede diversiteit aan materialen en kleur. Waarbij het vaak niet altijd duidelijk is of de kunstenaar het heeft over haar echte leven of een sprookje.

Deze maand tovert Risja de ECI om tot een multidisciplinaire installatie waarbij zij op eigen kleurrijke wijze de bezoekers onderdompelt in haar eigen universum.

Gedurende deze tentoonstelling krijgen jonge, vrouwelijke kunstenaars de ruimte om zichzelf te laten zien en horen. In de vorm van een weekendprogrammering:

zondag 6 september - 16 uur - opening expositie.

zaterdag 12 september - 14 uur - rondleiding door Risja Steeghs op gepaste afstand.

zondag 13 september - 13.30 tot 16 uur - interactieve workshop voor jeugd, ouders, opa's en oma's. Kostuums en collages maken door Risja Steeghs.

zaterdag 19 september - 14 tot 18 uur - lezing door Laura Adams, Keetje Mans en Kim Gromoll met portfoliomoment.

zondag 27 september - 14 tot 15 uur - performancemiddag en afsluiting van expositie.

Wil je graag deelnemen? Geef je dan per e-mail op via risja@risjasteeghs.com.

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Huis voor de kunsten Limburg, Pictoright fonds en Stichting Stokroos.

De expositie is te bezichtigen van 6 t/m 27 september 2020.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 9 tot 20 uur / zaterdag en zondag 10:30 - 17 uur. ECI cultuurfabriek, ECI 13, Roermond.

Gratis toegankelijk. 

Foto ECI Cultuurfabriek / ontwerp DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant