img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-8-2020 14:38

Park Hattem in Roermond wordt gerenoveerd

Roermond - 31 augustus 2020 - De gemeente Roermond start in de week van 7 september met de renovatie van Park Hattem. Dit is nodig omdat de beplanting op veel plaatsen van slechte kwaliteit is. Samen met eigenaren en regelmatige bezoekers van het park is ervoor gekozen om het kleurrijker, spannender en afwisselender te maken. Een mooie beleving die ieder seizoen anders is. 

img

Aan de voorzijde van de bosstrook langs het spoor komt een lint van vaste planten en bloemrijk grasland. De bloemen brengen kleur, ze trekken insecten en vlinders aan die op hun beurt weer vogels en andere dieren aantrekken. In de winterperiode zorgt de rijp op de verschillende plantenresten voor schitterende plaatjes.

Het paviljoen van het Nationaal Indië-monument 1945-1962 wordt omlijst door meerstammige bomen, struiken en vaste plantenborders.

In het talud van de vijvers rondom het kasteel worden Stinze bloembollen geplant. Deze bloembollen werden vanaf de 16e eeuw aangeplant op buitenplaatsen, rondom kastelen en landhuizen. De bollen bloeien vroeg in het voorjaar.

Aan de overkant van de Rijksweg worden op het eilandje in de vijver weer bomen geplant. De oude bomen zijn door een bever omgeknaagd. Uiteraard krijgen de jonge bomen bescherming tegen de knagende bevers. Ook worden er Rododendrons geplant.

De werkzaamheden starten in de week van 7 september en zullen zijn afgerond voor het eind van dit jaar. Het kan zijn dat bezoekers van het park overlast van de werkzaamheden ervaren. De gemeente Roermond doet haar best deze overlast zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie over de renovatie van park Hattem is te vinden op de projectpagina. 

Foto: Leon van Lier

Wellicht interessant