img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-9-2020 10:55

Samenwerking Stichting Leergeld en Speelgoedbank

Leudal - 1 september 2020 - Elk kind verdient een fijne verjaardag met een mooi cadeau! Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal maakt dit mogelijk door het uitreiken van speelgoedcheques aan gezinnen met een kleine beurs. Om deze gezinnen nog beter te kunnen bereiken, werkt de Speelgoedbank vanaf vandaag in de gemeente Leudal samen met Stichting Leergeld Leudal en Maasgouw.

img

Rudie Peeters, voorzitter van Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal: “Wij gunnen elk kind een fijne verjaardag met een mooi cadeau. Gezinnen met kinderen tussen de 4 en 14 jaar die het financieel moeilijk hebben, krijgen daarvoor in de maand van de verjaardag van hun kind een speelgoedbon van 30 euro. In Peel en Maas worden de bonnen uitgedeeld via de WegWijzer van Vorkmeer. In de gemeente Leudal konden we de gezinnen die onze hulp kunnen gebruiken moeilijker bereiken. Daarom zijn we ontzettend blij met de samenwerking met Stichting Leergeld Leudal en Maasgouw.”
 
Stichting Leergeld Leudal en Maasgouw ondersteunt gezinnen bijvoorbeeld met het vergoeden van zwemlessen voor Diploma A, aanschaf schoolspullen, een fiets of laptop. Ook maakt de stichting het mogelijk dat kinderen kunnen deelnemen aan schoolreisjes, KVW en sportieve of culturele activiteiten.

Richard Verheul, voorzitter Stg. Leergeld Leudal en Maasgouw: “In 2019 hebben we in de gemeente Leudal 264 kinderen kunnen helpen. We hebben de mensen die de steun van de Speelgoedbank goed kunnen gebruiken dus in beeld. Onze vrijwilligers gaan ervoor zorgen dat de speelgoedbonnen bij de juiste kinderen terecht komen. Door onze samenwerking kan de Speelgoedbank de gezinnen die in Leudal in aanmerking komen voor een speelgoedbon nu beter bereiken. Zo zorgen we er samen voor dat kinderen zich weer op hun verjaardag kunnen verheugen.”

Stockfoto/Deltalimburg.nl

Wellicht interessant