img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-9-2020 04:30

Kermis Stevensweert gaat door - in aangepaste vorm

Stevensweert - 2 september 2020 - In verband met de coronamaatregelen bleef lang onzeker of de kermis in Stevensweert kon doorgaan op 5, 6 en 7 september, maar er is goed nieuws! De gemeente Maasgouw, de Stichting Traditionele Kermis, de werkgroep kermis Stevensweert en de exploitanten zetten zich in om er drie leuke dagen van te maken met een aangepast, maar niet minder leuk, programma. 

img

Werkgroep kermis Stevensweert: 

"Sinds 2019 is er een Stevensweert een werkgroep actief die als doel heeft de leefbaarheid van ons mooie vestingstadje te behouden. De traditie die deze werkgroep in ere wil houden is de jaarlijkse kermis. Vele kermisexploitanten zorgen al eeuwen voor vermaak, plezier voor jong en oud en verbinding binnen onze samenleving. Een traditie die niet verloren mag gaan. Echter, maanden van voorbereiding leken in het water te vallen in verband met het coronavirus.

Deze beslissing van de gemeente Maasgouw zorgt ervoor dat de leefbaarheid van onze kern in stand wordt gehouden, de exploitanten een boterham kunnen verdienen en jong en oud kunnen ontspannen en even de dagelijkse zorgen kunnen vergeten. Als we ons samen aan de richtlijnen houden kunnen we er met zijn allen een succesvolle kermis van maken.

Samen met de gemeente Maasgouw, de Stichting Traditionele Kermis, de werkgroep kermis Stevensweert en de exploitanten willen we ons best doen om er 3 leuke dagen van te maken.

Anders dan in andere jaren zal de kermis starten op zaterdag 5 september omstreeks 14.00 uur en eindigen op maandag 7 september rond de klok van 22.00 uur. Met zijn allen kunnen we er een geweldige 1,5-meter-kermis van maken.

De kermis kan alleen slagen als jullie, als inwoners van Stevensweert, deze kermis bezoeken, zodat de exploitanten na maanden van geen inkomsten weer iets kunnen verdienen. Alleen samen kunnen we onze kermistraditie in stand houden.

Na jaren van afwezigheid zal er bijvoorbeeld een uitstekende viskraam aanwezig zijn om de inwendige mens te versterken. Een aantal nieuwe attracties zal onze historische kern kleuren. Voor de jeugd zal er een aantal activiteiten worden georganiseerd.

Voor de laatste ontwikkelingen: hou onze Facebook pagina in de gaten. 

Mogen we op jullie bezoek rekenen? Hou dan wel rekening met alle maatregelen zoals: ► Volg op de kermis de voorschriften ► Hanteer de 1,5 meter afstand ► Volg de looproutes ► Desinfecteer je handen bij de attracties ► Wil je naar de horeca, misschien goed om eerst te reserveren.

Alleen samen houden we de leefbaarheid van onze historische kern in stand. We zien jullie graag op zaterdag 5, zondag 6 en maandag 7 september.

Werkgroep kermis Stevensweert"

 

Tags
Wellicht interessant