img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-9-2020 09:19

Dashboard coronavirus Midden-Limburg - 6 september 2020

Midden-Limburg - 7 september 2020 - De overheid geeft via het dashboard coronavirus per gemeente inzicht in het aantal ziekenhuisopnames en het aantal positief geteste mensen. Deze cijfers worden dagelijks bijgewerkt en betreffen altijd de situatie van de vorige dag. We houden jullie op de hoogte van de dagelijkse cijfers in Roermond, Leudal, Maasgouw, Beesel, Roerdalen, Weert en Nederweert én van de landelijke cijfers.

Het dashboard coronavirus geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland op gemeentelijk niveau. Met deze informatie kunnen eerder signalen van een toename van de verspreiding van het virus worden opgepikt. Het doel is om te voorkomen dat het virus weer om zich heen grijpt. Het aantal intensive care en ziekenhuisopnames geven in de kern de ultieme waarschuwing.  

Dit dashboard is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.  

Landelijke informatie op 6 september  

Positief getest  =  925

Opgenomen in het ziekenhuis = 5,7 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen)

Opgenomen op de IC-afdeling = 2 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen)

Geschat aantal besmettelijke mensen = 29.583 (Waarde van 28 augustus. Wordt wekelijks bijgewerkt)

Het aantal nieuwe personen dat positief is getest, is de afgelopen week gelijk gebleven. Net als vorige week komen de meeste meldingen van nieuwe besmettingen uit de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland. De aantallen gerapporteerde ziekenhuisopnames en intensive-care opnames vanwege COVID-19 zijn gedaald. Het reproductiegetal ligt net als vorige week rond de 1.

Tags
Wellicht interessant