img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-9-2020 06:45

Boekpresentatie 'Namen in Roermond '- Jan Litjens

Roermond - 15 september 2020 - Aansluitend aan de 33e herdenking bij het Nationaal Indië Monument op 5 september werd het boek 'Namen op de zuilen in Roermond' gepresenteerd. In dit boek is de volledige namenlijst en achtergrond van de meer dan 6.200 namen van gevallenen op de 18 zuilen in het Nationaal Herdenkingspark Roermond opgenomen. De schrijver van het boek is Jan Litjens, vicevoorzitter van Stichting Nationaal Indië Monument 1945-1962 vertelt over de totstandkoming van dit indrukwekkende naslagwerk. 

Op vrijdag 7 augustus presenteerde vicevoorzitter Jan Litjens in het Paviljoen na vier jaar intensief onderzoek zijn rapport 'Namen op de zuilen in Roermond' aan de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Frank van Sprang.

Het rapport gaat over de samenstelling van een volledige namenlijst en achtergrond van de meer dan 6.200 namen van gevallenen op de 18 zuilen in het Nationaal Herdenkingspark Roermond. Tijdens het onderzoek zijn ook nieuwe namen van Nederlandse gesneuvelde militairen ontdekt.  

Medio oktober komt het boek in de winkel, maar u kunt het boek nu alvast reserveren door een e-mail te sturen naar secretariaat@nim-roermond.nl. De kosten bedragen € 24,95, exclusief verzendkosten.

Op het moment dat het boek in de winkel ligt, zullen we u daarvan op de hoogte stellen.  

Videoreportage Pieter Cornelissen

Tags
Wellicht interessant