img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-9-2020 14:02

Stoptober - samen stoppen met roken

28 september 2020 - Wil je graag stoppen met roken, maar vind je dat moeilijk in je eentje? Doe dan mee met Stoptober: samen 28 dagen niet roken in oktober, Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken, de meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug. Via een speciale app ontvang je elke dag positieve berichten die je aanmoedigen en helpen om vol te houden, ook als het even wat minder gaat.

img

Ook dit jaar geven bekende Nederlanders weer het goede voorbeeld: comedian Jörgen Raymann, actrice Tjitske Reidinga, presentator Rick Brandsteder, First Dates barman Victor Abeln en socialite Estelle Cruijff.

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich inschrijven via de website stoptober.nl. Vanaf nu is de bijbehorende gratis app te downloaden die vanaf 1 oktober dagelijks steun biedt. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2020.

Waarom 28 dagen?

Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug.

Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. Ook is de kans om blijvend te stoppen met roken maar liefst vijf keer groter als je het 28 dagen volhoudt dan wanneer je die 28 dagen niet haalt.

Hoe gaat het in zijn werk?

Via de app ontvang je elke dag positieve berichten die je aanmoedigen en helpen om vol te houden, ook als het even wat minder gaat.

De app biedt afleiding met bijvoorbeeld filmpjes en puzzels. Ook krijg je tips wat je kunt doen op eventueel moeilijke momenten. De app is vanaf 28 september te downloaden.

Meedoen aan Stoptober is dus meer dan 28 dagen stoppen met roken. Het betekent: steunen en gesteund worden. Wie weet inspireer jij andere rokers om mee te doen en vol te houden…!

Alle informatie over Stoptober vind je op de website.

Stoptober is een initiatief van KWF, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland, en Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij Nederland.

Wellicht interessant