img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-1-2019 12:50

Care+ en De Verbinding naar oude basisschool in Nunhem

Nunhem - Het College van de gemeente Leudal heeft besloten dat Care+ en De verbinding zich mogen vestigen in het pand aan de Mariënschootstraat te Nunhem. Voor Care+ is dit in eerste instantie voor de periode van een jaar met een optie tot verlenging van maximum twee jaar. Het College nam dit besluit, naar aanleiding van positieve gesprekken met de  dorpsraad en een informatieavond met de inwoners van Nunhem en de desbetreffende partijen.

img

Foto: JP Adams


Het bestemmingsplan van het pand aan de Mariënschootstraat te Nunhem heeft de bestemming maatschappelijk. Voorheen zat er een basisschool gevestigd en daarna een kinderopvang. De nieuwe huurders, Care+ en De Verbinding, kennen beide een maatschappelijk doel.

Achtergrondinformatie De verbinding:

De training KRAGT, die de Verbinding geeft, geeft kinderen inzicht in het sociaal handelen. Het kind leert zichzelf beter kennen, waardoor ook het contact met anderen verbetert. Dit vergroot weerbaarheid, sociale vaardigheid en het zelfbewustzijn en daardoor meer zelfvertrouwen. De KRAGT-training bestaat uit 5 lessen van bijna 2 uur, in groepjes van maximaal 6 kinderen.  
 
Achtergrondinformatie Care+:

Care+ biedt begeleiding en zorg aan jongeren en volwassenen met psychiatrische problematiek en/of een verstandelijke beperking. Het is de drijfveer van Care+ deze jongeren en volwassenen te begeleiden naar een zo zelfstandig mogelijk leven in de maatschappij. Door middel van het volgen van dagbesteding ontwikkelen/behouden ze een gezonde dag-structuur, leren ze hun praktische vaardigheden te vergroten, werken ze aan hun sociale contacten en hebben ze de mogelijkheid om via de dagbesteding de maatschappelijke participatie te vergroten. 
 

Wellicht interessant