img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-9-2020 12:15

Ontwikkeling Donderhof - uniek cultuurdivers zorginitiatief in Roermond

Roermond - 16 september 2020 - Op het terrein aan de Kasteel Hornstraat en Donderbergweg, tegenover het winkelcentrum, wordt een bijzonder woonzorgcentrum ontwikkeld. Daartoe tekenden Proteion, Wonen Limburg en de zorgondernemers Tülay Arslan en Wilma Wijts op 14 september een intentieovereenkomst. Naar verwachting zal de bouw in het najaar 2021 van start gaan. Het wordt een uniek cultuurdivers zorginitiatief voor zowel Roermond én Limburg. In het filmpje vertellen Tülay en Wilma over het plan.  

Kleinschalig woonzorgcentrum ‘Donderhof’

Het woonzorgcentrum gaat Donderhof heten en biedt een mix van wonen en zorg. Op de begane grond komen 15 zorgstudio’s voor mensen met dementie en 15 zorgstudio’s voor mensen met lichamelijke/somatische klachten inclusief huiskamers en multifunctionele ruimtes. Op zowel de 1e en de 2e verdieping worden in totaal 16 appartementen gebouwd in het sociale huursegment. Huurtoeslag is mogelijk voor deze appartementen. 

Culturele diversiteit

Met dit nieuwbouwplan wordt mogelijk dat, mensen die intensieve zorg nodig hebben, waardig oud kunnen worden op de Donderberg. In de eigen vertrouwde omgeving, waar rekening wordt gehouden met de leefwereld, taal, eetgewoonten, rituelen en gebruiken die passen bij de bewoners. De deur van het zorgcentrum staat open voor iedereen die zich er thuis voelt. Het zorgcentrum wil een afspiegeling zijn van de samenstelling van de wijk; maar ook mensen van buiten de Donderberg zijn welkom. Woonzorgcentrum Donderhof biedt werk- en leerplekken aan voor medewerkers met allerlei culturele achtergronden. Verder werkt het woonzorgcentrum nauw samen met andere ketenpartners in de wijk. Dit alles maakt het project uniek voor zowel Roermond én Limburg.

Ondersteuning door Proteion

De zorgondernemers zijn verantwoordelijk voor de zorg en benodigde ondersteuning van de bewoners met een intensieve zorgvraag op de begane grond. Dit doen zij vanuit een strategisch samenwerking met Proteion: powered by Proteion. Met deze samenwerkingsconstructie maakt Proteion kleinschalige 24-uurszorg voor een specifieke doelgroep, dichtbij, in de wijk of het eigen dorp mogelijk.  

Foto: John Peters (Vlnr Wilma Wijts, Wiel Ploegman (Proteion), Wim Hazeu (Wonen Limburg), Tülay Arslan). Het filmpje is gemaakt  in opdracht van WOP Donderberg, de zorgondernemers (Tulay en Wilma) en Wonen Limburg.
 

 

 

Wellicht interessant