img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-9-2020 04:55

Eenmalige fly-by en regelmatige avondvluchten F16's regio Weert

Regio Weert - 16 september 2020 - Donderdag 17 september rond 15 uur vindt er vanaf vliegbasis Kleine-Brogel (B) een fly-by plaats van F16's ter gelegenheid van de bevelsoverdracht tussen de huidige Commandant van de Luchtcomponent, Generaal-majoor Frederik Vansina en zijn opvolger, Generaal-majoor Thierry Dupont. Van september tot en met mei kunnen er op maandag- en dinsdagavond avondvluchten zijn vanaf ditzelfde vliegveld van (F16's). Deze kunnen voor geluidsoverlast zorgen in de regio Weert. 

17 september 2020

Op de vliegbasis van Kleine-Brogel (B) vindt de bevelsoverdracht plaats tussen de huidige Commandant van de Luchtcomponent, Generaal-majoor Frederik Vansina en zijn opvolger, Generaal-majoor Thierry Dupont. Ter gelegenheid van deze plechtigheid vindt rond 15 uur een 'fly-by' plaats door verschillende vliegtuigen als eerbetoon. Dit kan enige overlast veroorzaken, omdat er verhoogde vliegactiviteit is met toestellen en formaties die in de omgeving van Weert niet dagelijks te zien zijn. Bijkomend is het mogelijk dat deze toestellen een niet-standaard route zullen vliegen. Deze vliegactiviteit maakt integraal deel uit van de plechtigheid.

Avondvluchten

In de maanden september tot en met mei kunnen er op maandag- en dinsdagavond avondvluchten zijn van straaljagers (F16's). Deze vliegen vanaf vliegbasis Kleine-Brogel (B) en kunnen voor geluidsoverlast zorgen in de regio Weert.

In de zomermaanden (van 1 juni tot 1 september) wordt er ’s avonds niet gevlogen. Het oefenen van vliegen in het donker is dan niet handig, omdat het ’s avonds lang licht is.Bovendien zijn er in de zomermaanden meer luchtballonen en zweefvliegtuigen in de lucht.

- Van 1 april tot 31 mei - elke werkdag tussen 8 uur en 17.30 uur. Op maandag- en dinsdagavond mogelijk avondvluchten tot middernacht.

- Van 1 juni tot 31 augustus - elke werkdag tussen 8 uur en 17.30 uur. Geen nachtvluchten tot 1 september.

- Van 1 september tot 31 oktober - elke werkdag tussen 8 uur en 17.30 uur. Op maandag- en dinsdagavond mogelijk avondvluchten tot middernacht. 

- Van 1 november tot 31 maart - elke werkdag tussen 8 uur en 17.30 uur. Op maandag- en dinsdagavond mogelijk avondvluchten tot 21.30 uur.

Vragen of overlast melden?

Heb je vragen over deze vluchten, of wil je overlast melden? Neem dan contact op met vliegbasis Kleine Brogel, tel. +32 24 43 32 91. Voor het indienen van een klacht, zie deze pagina op de Belgische website van Defensie.

Bron gemeente Weert / Stockfoto

Tags
Wellicht interessant