img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-9-2020 11:24

Dashboard coronavirus Midden-Limburg - 19 september 2020

Midden-Limburg - 20 september 2020 - De overheid geeft via het dashboard coronavirus per gemeente inzicht in het aantal ziekenhuisopnames en het aantal positief geteste mensen. Deze cijfers worden dagelijks bijgewerkt en betreffen altijd de situatie van de vorige dag. We houden jullie op de hoogte van de dagelijkse cijfers in Roermond, Leudal, Maasgouw, Beesel, Roerdalen, Weert en Nederweert én van de landelijke cijfers.

img

Het dashboard coronavirus geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland op gemeentelijk niveau. Met deze informatie kunnen eerder signalen van een toename van de verspreiding van het virus worden opgepikt. Het doel is om te voorkomen dat het virus weer om zich heen grijpt. Het aantal intensive care en ziekenhuisopnames geven in de kern de ultieme waarschuwing.  

Dit dashboard is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.  

Landelijke informatie op 19 september  

Positief getest  =  1.898

Opgenomen in het ziekenhuis = 19,7 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen)

Opgenomen op de IC-afdeling = 3 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen)

Reproductiegetal = 1,38 (aantal mensen dat besmet wordt door één besmettelijke persoon, waarde van 11 september, verkregen op 14 september. Wordt wekelijks bijgewerkt.).

Geschat aantal besmettelijke mensen = 64.056 (Waarde van 11 september. Wordt wekelijks bijgewerkt)

De afgelopen week (9 t/m 15 september) is het aantal nieuwe positief geteste personen wederom sterk toegenomen. De sterkste stijgingen waren weer te zien in de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland. De nieuwe besmettingen nemen toe in alle leeftijdsgroepen, maar de meeste nieuwe besmettingen zijn gemeld in de leeftijdsgroep van 20-24 jaar. Ook het reproductiegetal is verder gestegen tot 1,38. De aantallen patiënten die vanwege COVID-19 zijn opgenomen in het ziekenhuis of op de intensive care zijn ook gestegen.

Tags
Wellicht interessant