img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-9-2020 04:06

Het Alzheimercafé Roermond gaat weer open

Roermond - 20 september 2020 - Vanwege de coronacrisis zijn er vanaf april enkele online Alzheimercafés Roermond georganiseerd, maar die voldeden niet aan de behoefte aan echt contact. Maar nu is onder de strikte RIVM voorwaarden fysiek samenkomen wel weer mogelijk. Het eerste echte Alzheimercafé vindt plaats op 5 oktober, bij De Graasj in Roermond met als thema 'Corona-ervaringen van mensen met dementie'.  

img

Mensen met dementie en hun naasten hebben veel te lijden gehad van de lockdown. Van de ene op de andere dag stopte de noodzakelijke dagbesteding. Het waarom ervan bleek vaak niet uit te leggen. Mensen voelden zich in de steek gelaten. Maar het nodigde ook uit tot creativiteit.

Voorbeelden van beide kanten worden in het Alzheimercafé Roermond besproken. Ook wordt de bezoekers advies gevraagd voor de belangrijke sleutelfiguren in hun leven in tijden van Corona. Kan de functie, die het Alzheimercafé heeft uitgebouwd worden naar digitale varianten? Hoe moet het verder, nu er nog geen vaccin is?

Locatie: De Graasj, Knevelsgraafstraat 21 Roermond

Datum en tijd: maandag 5 oktober 2020, van 19.30 tot 20.30 uur, zaal open vanaf 19.15 uur

I.v.m. de geldende coronamaatregelen is aanmelden verplicht. Dit kan tot 3 oktober per e-mail via Alzheimerroermond@icloud.com of telefonisch via 0475-327432.

Voor nadere informatie: Alzheimer Nederland, afdeling Midden Limburg, tel: 0475 -327432. K. Spapens of mw. M. de Leeuw

Stockfoto/DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant