img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-9-2020 12:34

Kinderpostzegelactie 2020 van start - coronaproof

23 september 2020 - Vanaf vandaag 12 uur gaan zo’n 140.000 kinderen uit groep 7 en 8 door heel Nederland Kinderpostzegelproducten verkopen. Dat kan dit jaar online of van deur tot deur. Hiermee helpen zij ruim 90.000 kinderen in ons land die in een onveilige thuissituatie leven. Door de coronacrisis is de situatie voor deze groep kinderen nog schrijnender geworden. Het thema van deze 72e editie van de jaarlijkse Kinderpostzegelactie is dit jaar ‘Geef een veilig thuis’. 

img

Kinderen krijgen dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om de producten van de Kinderpostzegelactie met een persoonlijke videoboodschap digitaal te verkopen. Daarnaast kunnen zij op de gepaste afstand van 1,5 meter van deur tot deur gaan. Stichting Kinderpostzegels ontwierp speciaal hiervoor een verkoopbox waarmee de bestelling onder meer door een QR-code contactloos kan worden geplaatst. 

Geef een veilig thuis 

Op dit moment woont één op de vijftien kinderen in Nederland in een onveilige situatie. Dat zijn gemiddeld twee kinderen per schoolklas. Zij hebben thuis dagelijks te maken met ernstige problematiek, zoals huiselijk geweld, verwaarlozing, armoede of verslaafde ouders. School is voor deze kinderen de veilige haven. Door de coronacrisis is de thuissituatie voor deze groep kinderen verder onder druk komen te staan. Juist voor deze groep is hulp nu extra hard nodig. 

Nijntje op de kinderpostzegels 

Dit jaar staan de kinderpostzegels in het teken van nijntje. Het lieve konijntje, in 1955 getekend door Dick Bruna, is 65 jaar geworden. Pascal de Smit, directeur Stichting Kinderpostzegels: “We zijn blij dat de actie dit jaar tóch door kan gaan. We hebben van tevoren uitgebreid onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat zowel leerkrachten, als de kinderen en hun ouders, als het Nederlands publiek willen dat de actie dit jaar doorgaat. De kwetsbare kinderen hebben ons nu extra hard nodig en wij laten ze niet in de kou staan.”

De kinderpostzegelactie is sinds 2017 immaterieel cultureel erfgoed. Vorig jaar werd er 9,4 miljoen euro opgehaald voor kinderen in de daklozenopvang. 

Tags