img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-9-2020 11:16

Roermond richt eigen overheids-BV op voor groenonderhoud en reiniging

Roermond - 25 september 2020 - De gemeente Roermond richt per 1 januari 2022 een eigen overheids-BV voor groenonderhoud en reiniging op. Ruim 100 medewerkers die nu werkzaam zijn bij buitendienst groen, reiniging en serviceteams van Westrom groen BV, zullen worden aangestuurd vanuit de nieuwe organisatie. De gemeente Roermond wordt eigenaar en opdrachtgever.   

img

Mensen die werken in het kader van de WSW en Participatiewet wordt er duurzaam werk mee geboden. Ook verbetert de kans op doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt. Bovendien wordt de openbare ruimte goed onderhouden.

Uit onderzoek blijkt dat integraal onderhoud en beheer van de openbare ruimte goed te combineren is met het duurzaam bieden van werk.

Marianne Smitsmans, wethouder sociaal domein: ”We bieden hiermee structureel werk aan arbeidsmarktdoelgroepen in Roermond. Dat is ook steeds het uitgangspunt geweest, wat is het beste voor onze mensen. Ik ben er trots op dat we dit samen op deze wijze vorm hebben kunnen geven.” De huidige medewerkers behouden hun SW-status en de daarbij behorende arbeidsvoorwaarden. Participatiewet-medewerkers worden aangenomen via een marktconforme cao. Dit biedt meer kans op een succesvolle doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt. 

De samenwerking met Westrom groen BV wordt nog een jaar verlengd tot 1 januari 2022. De overheids-BV wordt officieel op 1 januari 2022 opgericht, maar de overgang naar de nieuwe organisatie start nu al. Doordat er sprake is van een bestaande organisatie en een goede samenwerking met Westrom zal dit voor de medewerkers een soepele overgang betekenen.

Archieffoto Westrom

Tags
Wellicht interessant