img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-9-2020 10:30

Leudal krijgt twee Financiële Informatiepunten voor inwoners

Heythuysen / Nunhem Leudal - 26 september 2020 - Vanaf 8 oktober start Synthese met een pilot met twee Financiële Informatiepunten (FIP's) in Heythuysen en Nunhem, waar inwoners van de gemeente Leudal terechtkunnen met al hun financiële vragen zoals bijvoorbeeld geldzaken, toeslagen, DigiD, uitkeringen of met hun formulieren en/of brieven.

img

In de uitwerking van het programma ‘Samen voor een goed leven’ (Minima, armoede en schulden) is naar voren gekomen dat hier behoefte aan is.

Locatie

Er wordt gestart met een pilot van wekelijkse spreekuren. De spreekuren vinden plaats in de bibliotheek in Heythuysen en bij de open inloop van Care+ in het oude schoolgebouw in Nunhem.

Evaluatie

Eind 2020 wordt de pilot geëvalueerd en naar wens in aangepaste vorm en/of ook in andere kernen van Leudal opgestart.Tijdens de spreekuren wordt rekening gehouden met de Corona-richtlijnen én de privacywet.

Hoe werkt het?

Tijdens de spreekuren kunnen inwoners met al hun vragen of voor het invullen van formulieren terecht bij vrijwilligers van Synthese. De ondersteuning richt zich hierbij op eenmalige vragen. Vragen die niet direct kunnen worden beantwoord worden buiten de spreekuren, samen met de inwoner, verder opgepakt en afgehandeld. In de even weken sluit ook een medewerker van de Rabobank aan om gespecialiseerde vragen rondom bankzaken te beantwoorden.

Ook via de mail of telefonisch

Inwoners die niet naar het informatiepunt kunnen komen kunnen hun vraag ook via de mail stellen: fip-leudal@synthese.nl of via telefoonnummer 06-36341629.

Voor langdurige ondersteuning kunnen inwoners gebruikmaken van de ‘thuisadministratie’ van Synthese. Klik hier voor meer informatie over deze dienst.

Samenwerking

De opzet van het Financieel Informatiepunt is een samenwerking tussen Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg, Bibliocenter Midden-Limburg én Rabobank Peel, Maas en Leudal.

Wellicht interessant