img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-9-2020 10:38

Bijeenkomst over invulling carnavalsseizoen 2020-2021 in Maasgouw

Maasgouw - 26 september 2020 - Op 21 september vond onder leiding van burgemeester Strous een bijeenkomst plaats om te praten over de invulling van het carnavalsseizoen 2020-2021 in coronatijd. Hierbij waren alle carnavalsverenigingen die deelnemen aan de sleuteloverdracht en Onger t Viaduct uit Maasbracht aanwezig. 

img

Andere invulling

Door de richtlijnen rondom corona is het duidelijk dat dit carnavalsseizoen een hele andere invulling krijgt. Veel verenigingen hebben besloten om nagenoeg alle evenementen te annuleren. Tegelijkertijd wordt er in diverse kernen gezocht naar creatieve oplossingen voor alternatieve activiteiten. Ideeën voor mogelijke activiteiten werden door de aanwezigen uitgewisseld.

Belang carnaval

De verenigingen onderschrijven het belang van carnaval als een belangrijke traditie die ook in deze bijzondere tijd zorgt voor verbinding in de gemeenschap. Omdat dit jaar de traditionele sleuteloverdracht niet kan plaatsvinden, werd door de aanwezigen nagedacht over een mogelijk alternatief hiervoor. 

Tweede overleg

Alle verenigingen beslissen zelf in hoeverre zij, binnen de geldende kaders, invulling kunnen geven aan een programma in de eigen kern. In november volgt er een tweede overleg met alle carnavalsverenigingen. Mogelijk dat er dan ook een besluit ligt vanuit het Regionaal Beleidsteam hoe om te gaan met carnavalsactiviteiten.

Stockfoto

Tags
Wellicht interessant