img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-10-2020 10:30

Spoorwerkzaamheden rondom Roermond in de herfstvakantie

Midden-Limburg - 10 oktober 2020 - In de herfstvakantie wordt van zaterdag 17 oktober 05.00 uur tot en met maandag 26 oktober 05.00 uur door Prorail gewerkt aan het treintraject Weert - Sittard. NS zet hiervoor bussen in. In de twee weekenden van de herfstvakantie - 17-19 oktober en 24-26 oktober - wordt ook aan het spoor gewerkt tussen Swalmen-Roermond en Roermond-Echt. Je kunt dan gebruikmaken van stopbussen van Arriva. Plan je reis voor vertrek.  

img

In Roermond zijn in deze periode ook de spoorwegovergangen Robert Regoutstraat, Kappellerlaan en parallelweg Venloseweg afgesloten. Verkeer wordt omgeleid. 

De werkzaamheden bestaan uit bovenbouwvernieuwingswerkzaamheden rond Roermond en Haelen en er wordt gewerkt aan de perronkappen op station Roermond.

Hierdoor rijden er geen treinen tussen Weert en Roermond. In beide weekenden kunnen bovendien de Intercity's van NS niet rijden tussen Roermond en Sittard en de stoptreinen van Arriva niet rijden tussen Roermond en Echt en tussen Roermond en Swalmen. 

Gevolgen voor het treinverkeer
  • Doordeweeks rijden op het traject Weert – Roermond NS-snelbussen. 
  • In beide weekenden rijden op het traject Weert – Roermond – Sittard NS-snelbussen.
  • In beide weekenden rijden op het traject Roermond – Echt en op het traject Roermond – Swalmen Arriva-snelbussen.

De extra reistijd is 15 tot 60 minuten.

Foto DeltaLimburg.nl (station Roermond)

Wellicht interessant