img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-10-2020 11:00

Martijn Pepels nieuwe dirigent fanfare Concordia Ittervoort

Ittervoort - 2 oktober 2020 - Martijn Pepels is met ingang van 1 oktober de nieuwe dirigent van fanfare Concordia uit Ittervoort. Hij volgt Maurice Daemen op die 26 jaar de artistieke leiding had over het orkest. Momenteel heeft Martijn een viertal orkesten onder zijn hoede, waaronder Harmonie Crescendo uit Beegden. De kersverse dirigent voelt zich enorm vereerd dat hij de komende jaren met de Ittervoortse fanfare aan de slag mag.

img

Martijn Pepels: "Ik ben enorm vereerd dat ik naar aanleiding van de selectieprocedure de komende jaren met fanfare Concordia Ittervoort aan de slag mag. De gedrevenheid, leergierigheid en passie alsmede het plezier in het samen musiceren tijdens onze kennismaking heeft mij enorm gefascineerd en ik wil dan ook heel graag mijn steentje hieraan bijdragen." 

Martijn Pepels (1978) begon zijn professionele muzikale loopbaan in 1998 aan het Conservatorium te Maastricht, waar hij slagwerk studeerde bij Pieter Janssen en Werner Otten. Daarna volgde hij een opleiding HBO Music Management aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Deze studie rondde hij in 2003 succesvol af. In diezelfde periode studeerde hij op privé basis HaFa-directie bij Fried Dobbelstein. In 2004 ging Martijn HaFa-directie studeren aan het Conservatorium Maastricht, waar hij de bachelor- en masteropleiding deed bij Jan Cober. Daarnaast volgde hij ook directielessen bij Jan van der Roost en Lucas Vis.  De masterstudie sloot hij in 2010 succesvol af met een uitvoering met het harmonieorkest ‘Musique Militaire Grand-Ducale’ uit Luxemburg.

Momenteel heeft Martijn een viertal orkesten ‘vast’ onder zijn hoede, waarvan drie harmonieorkesten: De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel, Crescendo uit Beegden en Concordia uit Melick. Daarnaast is hij sinds 2015 dirigent van het Valkenswaards Kamerorkest en initiator en artistiek leider van het professionele Limburgse kamerorkest Heritage Sinfonietta.

Bron: Klankwijzer / Foto's FB Fanfare Concordia/DeltaLimburg.nl

Wellicht interessant