img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-10-2020 11:59

Kunstenaar Marleen Hansen - Kunst en Cultuurdag Maasgouw

UPDATE 13 oktober 2020 - N.a.v. de aangescherpte coronamaatregelen is de Kunst en Cultuurdag afgelast.

Heel - 5 oktober 2020 - De Stichting Kunst en Cultuur Maasgouw heeft de eerste kunstenaar bekendgemaakt die op 8 november aanwezig zal zijn op de jaarlijkse Kunst en Cultuurdag Maasgouw in Don Bosco in Heel, coronaproof. Het is Marleen Hansen. Zij is de eerste in een lange rij van deelnemende kunstenaars die de komende weken bekend worden gemaakt.

img

Kunstenaar Marleen Hansen vangt emoties. Haar belangstelling voor de mens ziet de toeschouwer terug in haar werk. Het gaat om ontmoetingen. Wat haar raakt moet zij vastleggen op het doek. Het doek moet gaan leven, net als de huid van de ouder wordende mens. Dus veel verf, veel lagen, vaak veel aardse materialen in de verf.

Het is vooral abstract, emoties vertaald in kleur, vorm, lijn en vlak maar vaak zijn het ook zeer herkenbare figuren en vormen die de overhand krijgen. Momenteel heeft ze het kind "herontdekt". Simpele vormen, schreeuwende kleuren!!!

Kunst en Cultuurdag 2020

Zowel de grote als de kleine zaal en de foyer bieden op 8 november een breed kunst- en cultureel programma dat sober en geheel Covid-19 proof en met strikte naleving van de geldende regels zal worden aangeboden.

DeltaLimburg.nl is de hele dag aanwezig met enkele LIVE uitzendingen vanuit Don Bosco en verder maken we natuurlijk een sfeerimpressie van deze dag. 

Foto's Stg. Kunst en Cultuur Maasgouw/DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant