img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-10-2020 09:00

In Maasgouw mag je nu overal trouwen

Maasgouw - 13 oktober 2020 - In de gemeente Maasgouw is het mogelijk om overal te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Dat kon voorheen alleen op aangewezen locaties binnen de gemeente. Dat kan overigens nog steeds, maar nu kan het dus ook op elke gewenste locatie, dus ook thuis of in eigen tuin. De geldende coronamaatregelen zijn hierin natuurlijk leidend.

img

Over de trouwlocatie

Jullie kunnen nog steeds kiezen voor de al bekende locaties: gemeentehuis Maasbracht, Theater De Abdijhof in Thorn, Leonardusmolen in Maasbracht, Partyschepen “Cascade” en “Stadt in Wessem”, De Grote Hegge in Thorn en het Protestants kerkje in Stevensweert. 

Voor alle locaties geldt dat ze voor iedereen toegankelijk en veilig moeten zijn. Daarvoor zijn jullie zelf verantwoordelijk. Ook mag de ceremonie de openbare orde niet verstoren. Daarnaast moet de eigenaar/beheerder instemmen dat jullie gebruik maken van deze locatie om de plechtigheid te laten voltrekken.

Trouwambtenaar

Aan de gemeente Maasgouw zijn een aantal Buitengewoon Ambtenaren Burgerlijke Stand (babsen) verbonden. In goed overleg met de betrokken partners wordt bekeken welke trouwambtenaar beschikbaar is en het meest aansluit bij jullie wensen.

Maar jullie mogen ook iemand anders kiezen, zoals een vriend, vriendin of familielid. Hij of zij wordt dan "Trouwambtenaar voor één dag". In dat geval gelden er extra regels. Voorwaarde is wel dat deze persoon al benoemd moet zijn of zijn geweest als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand.

Daarom is het verzoek om de aankondiging minimaal 4 maanden van tevoren te doen. Geef in de aankondiging duidelijk aan dat jullie het huwelijk door iemand anders dan onze eigen babsen wilt laat voltrekken.

Meer informatie

Benieuwd wat er allemaal moet gebeuren? Of hebben jullie vragen over de locatie of andere zaken? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente Maasgouw via 0475-852500.

 

Wellicht interessant