img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-10-2020 08:01

Dashboard coronavirus Midden-Limburg - 13 oktober 2020

Midden-Limburg - 14 oktober 2020 - Het dashboard coronavirus geeft per gemeente inzicht in het verloop van de coronabesmettingen en het aantal positief geteste mensen. Deze cijfers worden dagelijks bijgewerkt en betreffen altijd de situatie van de vorige dag. We houden jullie op de hoogte van de dagelijkse cijfers in Roermond, Leudal, Maasgouw, Beesel, Roerdalen, Weert en Nederweert, de landelijke cijfers en de meest recente cijfers van het Laurentius Ziekenhuis.

img

Risiconiveau in onze regio = Ernstig. Hard ingrijpen is noodzakelijk om verdere escalatie te voorkomen en terug te keren naar een beheersbare situatie. Het aantal nieuwe besmettingen neemt snel toe. Intensief maatwerk is nodig om kwetsbare groepen te beschermen. Het bron- en contactonderzoek is niet meer effectief, waardoor het zicht op de verspreiding afneemt. Maatregelen worden onvoldoende nageleefd. De zorgcapaciteit is onvoldoende. Maatregelen zijn erop gericht om (regionale) overbelasting van de zorg te voorkomen, kwetsbaren te beschermen en weer zicht op de verspreiding van het virus te krijgen.

Laurentius Ziekenhuis Roermond (status 13 oktober)

Er liggen 11 patiënten met het coronavirus in het ziekenhuis: 7 in de kliniek en 4 op de IC (regionale én landelijke patiënten vanwege de patiëntenspreiding).  

(Van het SJG Weert zijn geen cijfers bekendgemaakt).

Landelijke informatie op 13 oktober

Positief getest  =  7.393

Opgenomen in het ziekenhuis = 134,3 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen)

Opgenomen op de IC-afdeling = 25,7 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen)

Reproductiegetal = 1,27 (aantal mensen dat besmet wordt door één besmettelijke persoon, verkregen op 13 oktober. Wordt wekelijks bijgewerkt)

Geschat aantal besmettelijke mensen = 126.473 (waarde 8 oktober. Wordt wekelijks bijgewerkt)

Het aantal meldingen is de afgelopen week (30 september t/m 6 oktober) verder toegenomen in alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen. Ook de stijging van het aantal mensen dat vanwege COVID-19 in het ziekenhuis en op de IC is opgenomen zet door. De eerste effecten van de op 30 september door het kabinet afgekondigde maatregelen kunnen naar verwachting op zijn vroegst vanaf volgende week zichtbaar worden. Het risiconiveau per regio kan ‘waakzaam’ (niveau 1), ‘zorgelijk’ (niveau 2), ‘ernstig’ (niveau 3), ‘zeer ernstig’ (niveau 4) zijn.

Van de 25 regio’s is de situatie in 8 regio's zeer ernstig (waaronder regio Brabant Zuid-Oost oftewel rondom Eindhoven), in 13 regio's ernistig en in in 4 regio's zorgelijk. 

Tags
Wellicht interessant