img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-10-2020 03:15

D’n Uul gelast al haar evenementen en publieke activiteiten af

Roermond - 14 oktober 2020 - Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul heeft besloten om al haar evenementen en publieke activiteiten per direct af te gelasten: geen uitroeping Stadsprins en Stadsjeugdprins, geen Remunjs Sjlagerfestival en geen activiteiten door Vorst, Raad van XI en het Uittrekkend Gezelschap in het Vastelaovesseizoen. Het besluit werd afgelopen maandag tijdens een vergadering van het Algemeen Bestuur unaniem genomen.

img

De actuele ontwikkelingen en de recente forse toenames van het aantal Corona-besmettingen zijn de reden dat D’n Uul zaken in heroverweging heeft genomen.

Voorzitter/Vorst Dirk Franssen: “Met positief realisme als uitgangspunt zijn wij enkele maanden creatief en innovatief bezig geweest om Vasteloavesactiviteiten te bedenken die WÉL mogelijk waren. Hierbij stond veiligheid en gezondheid altijd voorop en werden plannen aangepast op basis van ontwikkelingen en voortschrijdend inzicht. Dit om juist ook in moeilijke tijd de Vastelaovescultuur zoveel als mogelijk uit te dragen. Echter gezien de actuele omstandigheden, dragen wij ook een traditie-overstijgende en maatschappelijke verantwoordelijkheid naar onze leden én naar alle Vastelaovesvierders. Deze omstandigheden vragen naar onze mening daarom nu om besluitvaardigheid, ook om duidelijkheid te verschaffen. Hoewel met pijn in het Vastelaoveshart heeft het Algemeen Bestuur daarom unaniem besloten om al onze evenementen en activiteiten af te gelasten.” 

Maar D’n Uul vindt de inspanningen van de afgelopen maanden zeker geen vergeefse moeite.

Dirk Franssen: “Wij zijn trots op en dankbaar aan alle actieve leden in en gelieerd aan onze vereniging, die zich de afgelopen maanden onvermoeibaar hebben ingezet om alternatieven te bedenken en uit te werken.
Het heeft onze vereniging dichter bij elkaar gebracht en er zijn veel verrassende nieuwe verbindingen en frisse ideeën ontstaan die we ook na het Coronatijdperk eventueel prima kunnen voortzetten of uitvoeren. Een speciaal woord van dank past hierbij ook aan het beoogde Prinselijke en Jeugdprinselijke gezelschap."

Ondanks het afgelasten van alle evenementen en publieke activiteiten, zal D’n Uul volgens Franssen toch de Vastelaovendcultuur uitdragen: “Wij gaan ons beraden wat via print of digitaal of via mediakanalen mogelijk is om de Vastelaovendcultuur te laten voortleven. Er zal een Zjwetskammezaol en Uulewapper worden uitgebracht, onze dansgardes kunnen blijven dansen en de organisatie van de Kienjermusical is bezig met een onlineproductie want we willen iets voor kinderen blijven doen. Ook dit seizoen wordt er in enkele leegstaande etalages in de binnenstad rijke Uulehistorie tentoongesteld, wordt er nagedacht over de jaarlijkse versieringen in de binnenstad en misschien ontstaan er nog meer ideeën. Sowieso komen we in het Vastelaovesseizoen nog met bijzonder verassend nieuws naar buiten. We gaan er het beste van maken want ons jaormotto 2021 geldt ook na 2021; Vastelaovend, mit aafsjtandj ’t sjoonste!”

Tags
Wellicht interessant