img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-10-2020 02:38

PSW heeft tijdelijk eigen corona-teststraat

Roermond - 15 oktober 2020 - PSW is op 5 oktober een proef gestart met een eigen Corona-teststraat voor medewerkers. Dit is een tijdelijke oplossing totdat de GGD weer snel genoeg kan testen en de testresultaten tijdig terug kan geven. Zij ontvangen in de regel op dezelfde dag de uitslag van de test. Dat geeft medewerkers zelf snel duidelijkheid. 'Wegens succes' houdt PSW de eigen teststraat voorlopig aan.

img

Tot nu toe maakten ruim 100 medewerkers gebruik van deze mogelijkheid. Doordat zij op dezelfde dag de uitslag kregen, betekent dit voor PSW dat medewerkers snel weer inzetbaar zijn als ze negatief zijn getest.

Testen cliënten 

PSW test al vanaf het begin van de Corona-crisis zelf de bewoners van de woonbegeleidingscentra (inmiddels ruim 110 cliënten!). Voor cliënten is het prettig dat ze in hun eigen huis worden getest door personeel dat bekend is met de doelgroep. Alle teamleiders van de sector Wonen zijn inmiddels geschoold om te testen. Ook de cliënten ontvangen meestal op dezelfde dag de uitslag van de test.  

Overleg met ouders/verwanten 

PSW is individueel en per locatie voortdurend over de Corona maatregelen in gesprek met cliënten en ouders/verwanten. De teamleiders hebben overleg met hun lokale klankbordgroep waarin ze met ouders/verwanten praten over ervaringen, tips en tops. PSW heeft inmiddels ook een 'PSW brede' klankbordgroep ingesteld waarbij ouders/verwanten uit de verschillende sectoren met PSW sparren over de Corona maatregelen binnen heel PSW.  

Actueel Corona nieuws 

Met betrekking tot Corona volg PSW de richtlijnen van de overheid, het RIVM, de GGD en de VGN. Op de website van PSW is het actuele nieuws te lezen hoe PSW omgaat met het Coronavirus. 

Stockfoto/DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant