img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-10-2020 10:22

Trouwen in de gemeente Roermond

Roermond - 16 oktober 2020 - Huwelijken in de gemeente Roermond kunnen doorgaan, mits de landelijke coronamaatregelen worden nageleefd. Bijzonder voor de gemeente Roermond is dat er voor een huwelijk in de Statenzaal in het stadhuis een maximum van 20 personen geldt. Als huwelijken op een locatie buiten het stadhuis worden gesloten, wordt per locatie bekeken hoeveel personen hierbij aanwezig kunnen zijn.

img

Landelijke regels

Gezelschappen mogen maximaal uit 4 personen bestaan. Daar zijn een paar uitzonderingen op zoals bij de voltrekking van huwelijken. Huwelijken kunnen wel doorgaan, met maximaal 30 personen inclusief kinderen en er dient onderling 1,5 meter afstand te worden gehouden. Daarnaast dienen gasten bij een huwelijksvoltrekking vanaf de leeftijd van 13 jaar een mondkapje te dragen. Het mondkapje kan worden afgedaan als men zit. Het bruidspaar mag zonder mondkapje de trouwzaal betreden.

Trouwen in de gemeente Roermond

Bijzonder voor de gemeente Roermond is dat er voor een huwelijk in de Statenzaal in het stadhuis een maximum van 20 personen geldt. Dit maximum wordt gehanteerd omdat er in de Statenzaal slechts 20 mensen in kunnen met 1,5 meter afstand ten opzichte van elkaar.  

Als huwelijken op een locatie buiten het stadhuis worden gesloten, wordt per locatie bekeken hoeveel personen hierbij aanwezig kunnen zijn. Ook hier geldt een maximum van 30 personen en het hanteren van 1,5 meter afstand.

Stockfoto

Tags
Wellicht interessant