img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-10-2020 09:48

Dashboard coronavirus Midden-Limburg - 20 oktober 2020

Midden-Limburg - 21 oktober 2020 - Het dashboard coronavirus geeft per gemeente inzicht in het verloop van de coronabesmettingen en het aantal positief geteste mensen. Deze cijfers worden dagelijks bijgewerkt en betreffen altijd de situatie van de vorige dag. We houden jullie op de hoogte van de dagelijkse cijfers in Roermond, Leudal, Maasgouw, Beesel, Roerdalen, Weert en Nederweert, de landelijke cijfers en de meest recente cijfers van het Laurentius Ziekenhuis.

img

Risiconiveau in onze regio = Ernstig. Hard ingrijpen is noodzakelijk om verdere escalatie te voorkomen en terug te keren naar een beheersbare situatie. Het aantal nieuwe besmettingen neemt snel toe. Intensief maatwerk is nodig om kwetsbare groepen te beschermen. Het bron- en contactonderzoek is niet meer effectief, waardoor het zicht op de verspreiding afneemt. Maatregelen worden onvoldoende nageleefd. De zorgcapaciteit is onvoldoende. Maatregelen zijn erop gericht om (regionale) overbelasting van de zorg te voorkomen, kwetsbaren te beschermen en weer zicht op de verspreiding van het virus te krijgen.

Laurentius Ziekenhuis Roermond (status 20 oktober)

Er liggen 10 patiënten met het coronavirus in het ziekenhuis: 6 in de kliniek en 4 op de IC. 

De covid afdeling is klaar om meer patiënten op te nemen en te verzorgen. Niet alleen op de verpleegafdeling, ook op de IC wordt stapsgewijze opschaling voorbereid. Op een bepaald moment zal reguliere zorg moeten worden afgeschaald. Deze week hoeven er, tot nu toe, nog geen patiënten voor de reguliere zorg te worden afgezegd. Doelstelling is om zo min mogelijk reguliere zorg af te schalen, maar het ziekenhuis moet ook solidair zijn met de rest van het land, door het beschikbaar stellen van coronabedden.

Landelijke informatie op 20 oktober

Positief getest  =  8.182

Opgenomen in het ziekenhuis = 176,3 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen)

Opgenomen op de IC-afdeling = 39 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen)

Reproductiegetal = 1,22 (aantal mensen dat besmet wordt door één besmettelijke persoon, verkregen op 20  oktober. Wordt wekelijks bijgewerkt)

Geschat aantal besmettelijke mensen = 127.369 (verkregen op 20 oktober. Wordt wekelijks bijgewerkt)

Er zijn in één week 269.753 mensen getest, waarvan er 38.859 positief getest zijn, dat is 14,4% (verkregen op 20 oktober. Wordt wekelijks bijgewerkt).

Afgelopen week (14 t/m 20 oktober) steeg het aantal meldingen van mensen die positief testen op COVID-19, het aantal patiënten in de ziekenhuizen en het aantal intensive care-opnames verder. De snelheid waarmee het aantal nieuwe meldingen van mensen die positief testen stijgt, lijkt echter iets af te nemen. Dit zou een gevolg kunnen zijn van de maatregelen die eind september van kracht werden. Echter het aantal ziekenhuisopnames stijgt onveranderd door. 

Van de 25 regio’s is de situatie in 8 regio's zeer ernstig (waaronder regio Brabant Zuid-Oost oftewel rondom Eindhoven), in 13 regio's ernstig en in in 4 regio's zorgelijk. 

Tags
Wellicht interessant