img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-10-2020 20:19

Na herfstvakantie mondkapjesplicht SOML-scholen

Echt/Heythuysen/Horn/Reuver/Roermond/Swalmen - 21 oktober 2020 - Om een verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, geldt met ingang van maandag 26 oktober - meteen na de herfstvakantie - op alle middelbare scholen die horen bij Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) een mondkapjesplicht: SG Sint Ursula in Horn en Heythuysen; ROER College Schöndeln, Niekée en NT2 in Roermond; BC Broekhin in Roermond, Swalmen en Reuver en Connect College in Echt.

img

De directies van de verschillende middelbare scholen hebben ouders/verzorgers hierover geïnformeerd, zo ook de directie van SG Sint Ursula. De strekking van de brief die Sint Ursula heeft verstuurd is: 

"Tijdens de algehele lockdown heeft Sint Ursula onderwijs op afstand verzorgd. Toen volgde een periode van hybride onderwijs, een combinatie van les op afstand en fysiek onderwijs. Na de zomer konden we elkaar en de leerlingen weer op onze scholen ontmoeten. Het nieuwe normaal werd omarmd en er werden allerlei maatregelen getroffen om eventuele achterstanden te verhelpen.
 
Helaas zagen we sinds de zomervakantie landelijk een stijging van het aantal besmettingen. Ook op school kregen we vaak te maken met leerlingen en medewerkers die thuis moesten blijven. Hierdoor nam de druk op de organiseerbaarheid toe. Veel eerder dan verwacht zaten we in de voorspelde tweede golf. 
 
Omdat we onze verantwoordelijkheid willen nemen in het verder terugdringen van het aantal besmettingen, heeft het bestuur van SOML in afstemming met het directieberaad en de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) besloten tot een verplichting om mondkapjes te dragen. Ons doel is een tweede algehele lockdown te helpen voorkomen.
 
De plicht geldt voor alle verkeersruimten binnen onze schoolgebouwen en daar waar de anderhalve meter afstand tot medewerkers door leerlingen niet gegarandeerd kan worden. In de klaslokalen hoeft het mondkapje dus niet gedragen te worden, tenzij er geen afstand tot de docent bewaard kan worden. In de aula’s geldt de regel: zitten mag zonder (ook om te kunnen eten), bewegen moet mét een mondkapje. De mondkapjesplicht gaat in op maandag 26 oktober a.s., direct na de herfstvakantie. Alle overige hygiënemaatregelen blijven van kracht."

Stockfoto/DeltaLimburg.nl
 

Wellicht interessant