img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-10-2020 12:48

Rockwool helpt Vincentius bij Kerstactie

Roermond - 27 oktober 2020 - Op 26 oktober overhandigde Rockwool een cheque van € 5000 aan de Vincentiusvereniging. Met deze donatie brengt de Roermondse steenwolfabrikant de realisatie van de Kerstactie een stuk dichterbij. Dankzij vele Rockwool medewerkers die afzien van hun eigen kerstpakket en een gulle gift van het bedrijf zelf kan Vincentius tussen de 175 en 200 gezinnen rond kerst van supermarktcadeaubonnen voorzien. 

img

De 1.100 medewerkers van Rockwool konden afzien van hun kerstpakket dit jaar ten gunste van de minima in Roermond. Dat leverde een mooi bedrag op, dat door het management van Rockwool naar boven werd afgerond.

Voorzitter Kees Spapens en Penningmeester Op de Ven van de Vincentiusvereniging zijn blij verrast met de hoge opbrengst. 

Door de coronacrisis mist Vincentius haar inkomsten uit de kringloopwinkel en hierdoor dreigde de Kerstactie in het gedrang te komen. De vereniging deed met succes een beroep op Rockwool om toch minima op het eind van het jaar zonder stress van een kar boodschappen te kunnen voorzien.

Over de Vincentiusvereniging

Diverse maatschappelijke organisaties binnen de gemeente Roermond en ook daarbuiten kennen de Vincentiusvereniging als een belangrijke en gewaardeerde partner in de aandacht voor ieder mens in nood, ongeacht oorzaak, achtergrond of geloof.

Met behulp van vrijwilligers richt de vereniging zich op verschillende terreinen van de hulpverlening. Met verschillende projecten en initiatieven kunnen mensen, die door welke oorzaak dan ook in de knel zijn gekomen worden ondersteund.
 

Tags
Wellicht interessant