img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-10-2020 02:09

Alzheimer Café Maasgouw: Het werk van de casemanager-hulp-bij-dementie

Maasbracht - 29 september 2020 - Op maandagavond 9 november vindt het volgende Alzheimer Café Maasgouw plaats in De Herberg in Maasbracht. Het thema van deze avond is 'het werk van de casemanager-hulp-bij-dementie'. Casemanager-hulp-bij-dementie Maudi Caris zal uitgebreid vertellen over haar werk. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Aanmelden is verplicht. 

img

Waar kan ik hulp of ondersteuning vinden als er sprake lijkt van beginnende dementie bij mezelf, mijn partner of iemand anders in mijn omgeving? Hiervoor wordt in sommige gevallen een casemanager-hulp-bij-dementie ingeschakeld. Tijdens het Alzheimer Café op maandag 9 november wordt hier uitleg over gegeven.   

Het werk van de casemanager-hulp-bij-dementie

In Nederland, en dus ook in Gemeente Maasgouw, is het 'vangnet' dementie zo ingeregeld dat de huisarts een de centrale en verantwoordelijke plaats heeft. Dat is dus het eerste aanspreekpunt. De huisarts zal ook altijd de medische eindverantwoordelijk blijven houden. Deze kan wel een casemanager-hulp-bij-dementie inschakelen om de totale zorg voor en rondom de dementerende cliënt persoonlijk te coördineren, regisseren en evalueren. De casemanager luistert naar uw wensen als uw aanspreekpunt. Dat geeft rust en vertrouwen. 

Praktische informatie 

Datum en tijd: Maandag 9 november 2020, zaal open om 19.00 uur, programma van 19.30 tot 21.30 uur

Locatie: Alzheimer Café Maasgouw “De Herberg”, Sintelstraat 23, Maasbracht

Meer weten of andere vragen over Alzheimer? Neem dan contact op met Alzheimer Nederland, afdeling Midden Limburg via 06- 83 79 63 75.

Vanwege de corona-maatregelen is aanmelden verplicht. Dit kan per mail naar momlouis@yahoo.com of telefonisch via 06 - 53 89 32 98. Er is een maximaal aantal inschrijvingen. Er is ook een uitgebreide informatiestand.

Foto DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant